Brød,  Madpakken

Pølsehorn med fuldkorn, skyr og kyllingepølser

Små lækre pølsehorn til madpakken, eftermiddagsmaden eller bare som en snack. Mulighederne er mange med disse. De er utrolig børnevenlige og samtidig fyldt med fuldkorn og protein, så de giver en dejlig mæthedsfornemmelse.

Du kan sagten skifte pølsen ud med en anden slags, eller komme tomatpure indeni dine pølsehorn – det smager også dejligt. Drys evt. en lille smule oregano i hver, inden du rulle dem, så smager de fantastisk af pizza.

Det skal du bruge:

Opskriften giver 24 pølsehorn

  • 1,5 dl. kogende vand
  • 50 g. gær
  • 3 store spsk. skyr
  • 2 æg i str. M/L
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 stor tsk. honning
  • 150 g. grahamsmel
  • 450 g. hvedemel
  • 50 g. hvedemel til hævning
  • 24 kyllingepølser

Sådan gør du:

  1. Brug enten en køkkenmaskine eller en skål, grydeske og hænder.
  2. Kom skyr og kogende vand i en skål og rør det sammen.
  3. Rør herefter gæren ud i.
  4. Tilsæt nu salt, honning, olie og æg og bland det godt sammen.
  5. Kom grahamsmel og hvedemelet i lidt af gangen og rør/ælt dejen smidig i 5 min. Dejen skal klistre en lille smule.
  6. Drys lidt hvedemel oven på dejen og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
  7. Del nu dejen i 2 klumper. Drys lidt mel på bordet og rul den ene halvdel ud til en cirkel.
  8. Drys lidt mel på dejen og bordet undervejs og vend den et par gange, så den ikke sætter sig fast.
  9. Inddel nu dejen i 12 trekanter, evt. med et pizzahjul og læg en kyllingepølse i den brede ende.
  10. Rul dem sammen, med start hvor pølsen ligger.
  11. Kom dem på en bageplade, med bagepapir, med snippen på pølsehornen ned af. Så undgår du, at de springer op/åbner sig under bagningen.
  12. Gentag med den sidste del af dejen.
  13. Stil dem til efterhævning i 15 minutter, med et klæde henover.
  14. Bag dem ved 180 grader i 15 minutter i ovnen.

TIP:

Når du tilsætter grahamsmel, eller en anden type af fuldkornsmel til dit bagværk, opnår du herved flere fibre og en større mæthedsfornemmelse.

Fibrene giver dine tarme mere at arbejde med, da de optages langsommere eller slet ikke og derved opnår du en længere/større mæthedsfornemmelse. Fibrene medvirker også til et mere stabilt blodsukker, så man undgår træthedsfornemmelsen og en svingende sult.

Fuldkornsmel bør udgøre 1/3 af den samlet mel mængde ved bagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *