Kager

Gulerodskage med nødder og flødeostecreme

Denne gulerodskage er virkelig lækker. Den er så svampet og smager virkelig himmelsk. Opskriften er oprindelig af Mette Blomsterberg, men har justeret lidt i den og det er den kun blevet bedre af.
En fantastisk kage, som både egner sig til hverdag, weekend, fødselsdage eller til kollegaerne.
Er der ikke altid en anledning til et stykke kage? ? Denne skuffer jer ihvertfald ikke.
Det er ikke verdens sundeste kage, men lidt grøntsager har der dog sneget sig i. ?
Hvis du vil have en sundere udgave uden sukker, kan du erstatte rørsukkeret med sukrin gold og vaniljesukkeret med vaniljestænger.

Opskriften er til ca. 4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 æg i str. M/L
  • 75 g. Lyst rørsukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 90 g. Revet gulerod
  • 40 g. Hakket mandler
  • 40 g. Hakket valnødder
  • 50 g. Hvedemel
  • 1/2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Kanel
  • 1/2 dl. Smagsneutral olie (fx. Raps olie)

  • 300 g. Laktosefri flødeost, naturel
  • 50 g. Flormelis
  • Revet citronskal fra 1/2 økologisk citron
  • Saft fra 1/2 økologisk citron
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 stk. springform i 18 cm. eller
  • 1 springform i 24 cm.

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader.

  1. Æg, sukker og vaniljesukker piskes til æggesnaps i en køkkenmaskine (eller med håndmikser) det skal piskes til det er helt hvidt og sukkeret er opløst.
  2. Gulerødderne rives på den grove side af rivejernet.
  3. Mandler og valnødder hakket groft med en kniv eller i en minihakker.
  4. Bland mel, bagepulver og kanel sammen i en skål.
  5. Vend nu de revet gulerødder og hakket nødder forsigtigt ned i æggesnapsen.
  6. Vend herefter melblandingen forsigtigt i.
  7. Slut af med at vende olien i.
  8. Beklæd springformen med bagepapir i bunden og kom dejen heri, eller brug 2 små springforme, for 2 mindre feminine kager.
  9. Bag kagen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 min. Hold øje med den da vores ovne i bager ens. Stik evt. i den, i midten, med en lille kniv eller kødnål. Hvis der er dej på enden, så skal den bage lidt mere.
  10. Når de er færdigbagte køles de helt af inden flødeostecreme kommes på.

Flødeostecreme

  1. Kom flødeosten i en skål.
  2. Riv citronskal og pres saften ud af citronen. Kom det ned i skålen til flødeosten.
  3. Kom flormelis og vaniljesukker i og rør det hele sammen.
  4. Fordel cremen ovenpå kagen, når den er helt kold.

TIP:

Det er meget vigtigt, at vende sine ingredienser forsigtigt sammen, for at undgå at slå luften ud af æggesnapsen. Den luft som er pisket ind i æggesnapsen er med til at gøre kagen mere svampet og luftig, når den er færdigbagte. Hvis man rører sine ingredienser for hårdt i, risikere man at få en mere kompakt bage som slutresultat.

Gulerodskagen holder sig på køl i 4 dage, hvis den ikke er spist inden.

Skift evt. gulerødderne ud med squash. Det smager mindst ligeså godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *