Aftensmad

Koteletter i fad med svampe, bacon, pølser og grøntsager

Dette er virkelig en velsmagende ret. Den tager lidt tid at forberede, men den er det hele værd. – og når den først er i ovnen fyldes hele huset med den skønneste duft af krydderier, tomat og bacon. Det er comfort food når det er bedst og så mætter det dejligt.
Det er ihverfald ikke sidste gang jeg laver denne ret.

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 store lækre koteletter
  • 120 g. Bacon i tern
  • 200 g. Brunchpølser
  • 1 løg
  • 200 g. Brune mark champignoner
  • 1/2 squash
  • 1 rød snack peber
  • 6 stk. soltørret tomater i olie
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1/2 tsk. Karry
  • 2 tsk. Paprika
  • 1,5 dl. Vand
  • 1,5 dl. Laktosefri piskefløde
  • 1 tsk. Salt (til saucen)
  • Frisk kværnet peber & salt
  • Frisk timian
  • Olivenolie

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader.

  1. Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
  2. Del peberfrugten på langs og skær den i skiver på 0,5 cm.
  3. Del squashen på langs og skær den i skiver på 1 cm.
  4. Fintsnit løget i skiver.
  5. Tag de soltørret tomater op af olien og hak dem fint.
  6. Brun koteletterne af ved høj varme, på en pande med lidt olie, i 1 minut på hver side,
  7. Kom dem op i et stort fad ( jeg bruger et lasagnefad) og krydder dem med salt og friskkværnet peber.
  8. Fordel pølserne ovenpå koteletterne.
  9. På samme pande steges baconternene næsten helt sprøde.
  10. Kom champignonerne på panden og steg videre i 5 min. eller indtil svampene har afgivet deres væske.
  11. Kom løg ved og steg yderligere i 2 min.
  12. Kom soltørret tomat, hakket tomat, vand, fløde, karry, paprika, 1 tsk. Salt og friskkværnet peber ved og lad det koge i 5 min. under omrøring et par gange.
  13. På en ny pande svitses nu squash og peberfrugterne i 1 minut i lidt olie, imens sauce koger i den anden.
  14. Hæld saucen udover koteletterne og pølserne og fordel de stegte grønsager ovenpå. Slut af med frisk timian på toppen.
  15. Kom fadet i ovnen ved 160 grader i 45 minutter.

Serveres med brune ris, som koges som anvist på din pose.

TIP:

Køb økologisk.
Du vinder så meget mere smag på det og det løfter altså virkelig smagsoplevelsen af din ret. Hvis du synes det er for dyrt, så printere dit kød i denne ret, da det bare smager så meget bedre.

Personligt bruge vi ikke ret mange flere penge på, at købe økologisk (og vi køber ca. 90 % økologisk), hvis du bare går efter tilbud, stopmadspilds varer og råvare i sæson.
Du gavner først og fremmest din krop, din sundhed og vores jord og dyr.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *