Fiskepinde med panko og estragonmayonnaise
Mmhhh, hjemmelavet fiskepinde. Knasende sprøde udenpå og saftige indeni. Det er altså virkeligt lækkert. Pankoen giver en ekstra sprød skorpe og fungere så godt hertil. – men hvem elsker ikke panko? ?
Dyp dem i estragonmayonnaisen eller spis dem som de er. Begge kombinationer smager så dejligt. Fiskepindene fungere også ganske godt kolde og evt. i madpakken dagen efter til de små.
Du kan sagtens erstatte grahamsmelet med en anden mel type, groft eller hvidt mel. Jeg synes bare en grovere meltype giver lidt ekstra smag og så får vi jo også sneget lidt flere fuldkorn ind.
Det skal du bruge:
Opskriften er til 4 personer
- 600 g. Kullerfilet
- 3 spsk. grahamsmel
- 1/2 tsk. Karry
- 1 tsk. Salt
- Frisk kværnet peber
- 2 æg i str. M/L
- 100 g. Panko
- 1 citron
- Smagsneutral olie, fx. Rapsolie (til stegning)
- 10 stilke frisk estragon
- 1/2 lime
- 1 portion hjemmerørt mayonnaise
Sådan gør du:
Fiskepinde:
- Find 3 dybe tallerkner frem.
- I den ene klækkes æggene og piskes godt sammen.
- I den anden kommes panko i.
- I den tredje blandes grahamsmel, karry, salt og peber godt samme.
- Dup fisken tør og skær den i tygge skiver på ca. 2 cm. I bredden.
- Start nu med at vende fiskestykkerne i melblandingen først, derefter i æggene og til sidst i pankoen.
- Steg fiskepindene på en pande, med olie i ca. 2 min. på hver side.
- Servere dem med en citronbåd.
Estragonmayonnaise:
- Lav en portion hjemmerørt mayonnaise
- Hak estragon fint og bland i mayonnaisen.
- Smag til med lidt lime.
Servere dine fiskepinde varme og sprøde Og evt. med små ovnbagte kartofler og edamame bønner med havsalt og lime. Velbekomme ?
TIP:
Til hjemmelavet fiskepinde eller fiskenuggets skal du bruge en fast hvid fisk. Det behøver ikke være kullerfilet. – lys sej eller fx. torsk egner sig også ganske glimrende til det.
Hvis du vil forlænge holdbarheden på din estragonmayonnaise, brug da tørret estragon i stedet for frisk. Ved brug af friske krydderurter forkortes holdbarheden til 24 timer, pga. jordbakterierne.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: