Kardemommehorn med syrlige rabarber og marcipan
Med det dejlige vejr vi har over os lige nu, havde jeg lyst til at bage noget sommeragtigt 🙂 Det kom der disse virkelig lækre og søde-syrlige kardemommehorn ud af. Tanken var et kærnemælkshorn, men lige kærnemælk har jeg ikke spottet laktosefrit. – jeg havde derimod laktosefrit græsk yoghurt i køleskabet, som også indeholder syrlighed og de gode mælkesyrebakterier.
Det fungerede virkelig godt og jeg endte ud med de mest lækre og snasket kardemommehorn med rabarber og marcipan. Dejen er blød og sød og fyldet er syrligt og frisk – virkelig en lækker kombination.
Der er dømt sommerstemning i luften med disse kardemommehorn med rabarber og marcipan – og ligeledes med duften af dem.
Det skal du bruge:
Opskriften giver 16 horn.
- 0,5 dl. kogende vand
- 2 spsk. laktosefri græsk yoghurt 10 %
- 10 g. gær
- 450 g. hvedemel
- 1/2 tsk. kardemomme
- 2 tsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 æg
- 130 g. smørbar i tern, eller teske stykker
- 150 g. marcipan
- 250 g. rabarber
- Fint revet citronskal fra 1/2 citron
- 100 g. mandler
- 1 æg (til pensling)
Sådan gør du:
- Bland den græske yoghurt med 0,5 dl. kogend vand. Tjek temperaturen med et termometer, væsken skal være mellem 35 og 38 grader, efterfølgende.
- Rør gæren ud heri.
- Tilsæt det halve af hvedemelet, 225 g. og rør det i ca. 2 minutter på køkkenmaskinen.
- Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg og rør det sammen.
- Tilsæt det halve af det sidste mel (ca. 110 g.) og smørret og rør det godt sammen.
- Tilsæt det sidste mel og lad dejen røre i 5 minutter på maskinen, ved middel hastighed. Dejen skal slippe skålen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted, i 1 time. Kom husholdningfilm over skålen og et klæde.
- Imens dejen hæver kan du gøre fyldet klar. Riv marcipanen og skær rabarberne i stykker på 0,5 cm. Bland det i en skål sammen med fint revet citronskal.
- Når dejen er færdig hævet kommes den ud på et let mel drysset bord. Rul nu dejen ud til en rektangel.
- Dej dejen i 8 firkanter, evt. med et pizzahjul, og del herefter hver firkant i 2 trekanter.
- Kom en spiseske af fyldet på hver trekant i den brede ende og rul trekanten sammen, hvor du starter med at rulle fra den brede ende og mod spidsen.
- Gentag med alle kardemommehornene og kom dem på 2 bageplader med bagepapir. Stil dem til hævning et lunt sted i 20 minutter, med et klæde henover.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak imens mandlerne fint og pisk ægget sammen.
- Pensel alle hornene med æg og drys hakket mandler på.
- Bag dine kardemommehorn ved 200 grader i 12-13 minutter.
- Lad dem køle af efterfølgende, eller spis et par stykker lune 🙂
TIP:
Når man bager med smørbar kan dejen godt føles lidt våd, uden at være det – eller ligne at det hele skiller lidt. Det gør det dog ikke og dit slut resultat skal nok bliver ligeså lækkert, som hvis du brugte almindelig smør.
Hvis du ikke har laktosefrit græsk yoghurt kan du godt erstatte det med et andet naturel laktosefrit yoghurts produkt.
Kardemommehornene kan sagtens fryses. Lad dem tø op og varm dem i 30 sekunder til 1 minut i mikro ovnen og du har svampet lune horn igen. Det er virkelig lækkert 🙂