Aftensmad,  Brød

Italiensk pizzadej og tomatsauce

Dette er mit bud på en virkelig god basis pizzadej og pizzasauce. Dejen giver den sprødeste kant og bund – en vaske ægte pizza oplevelse fra Italien 🙂

Jeg laver min pizzadej med manitobamel, som medhjælper til en sprød skorpe. Dette er min hemmelighed, bag en sprød og lækker pizzadej.

Jeg bager mine pizzabunde på en pizzasten, som også er med til, at give den lækreste sprøde bund, pga. varmen fra stenen.

Top din pizza med ligepræcis dit yndlings fyld, eller prøv min version, en Italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella, mozzarella og basilikum.

Det skal du bruge:

Opskriften giver 2 pizzabunde.

  • 2,5 dl. vand (25 grader)
  • 10 g. gær
  • 400 g. manitobamel
  • 10 g. salt (1,5 tsk.)
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. olivenolie (til dine hænder)
  • 1 Køkkenmaskine
  • 1 Pizzasten

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i det 25 grader lunkne vand. (Brug et termometer, til at tjekke temperaturen)
  2. Tilsæt det halve af melet og lad det røre på din køkkenmaskine, med dejkrogen, i 2 minutter.
  3. Kom olien, resten af melet og saltet i og lad dejen køre i 20 minutter på middel hastighed.
  4. Kom lidt olie på dine hænder og tag dejen op af skålen. Fold siderne ind under dejen et par gange, hele vejen rundt, så du får en stram og glat overflade. Kom dejen tilbage i skåle, beklæd den med husholdningfilm, et mørkt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i 2 timer.
  5. Drys lidt mel ud på dit køkkenbord og del dejen i 2.
  6. Rul 2 runde pizzabunde ud, med din kagerulle. Drej dejen et par gange og drys evt. med mere mel, både under og ovenpå pizzadejen. Den må ikke sætte sig fast til bordet.
  7. Bag dine pizzabunde, med dit yndlings fyld, ved 250 grader, på en pizzasten, i 6 minutter.

Pizzasauce:

Opskriften er til 2 pizzabunde.

  • 65 g. tomatpure
  • 150 g. hakket tomat
  • 5 topskud frisk basilikum (eller 1,5 tsk. tørret)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 omgange friskkværnet peber
  • 1 minihakker

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i din minihakker og blend det sammen til en glat pizzasauce. Stil den på køl indtil brug.

TIP:

Hvis du ikke ligger inde med en pizzasten, kan du bage dine pizzaer på en bageplade. Kom blot bagepladen ind i ovnen, imens du forvarmer den.

Når ovnen har nået de 250 grader tager du bagepladen ud og ligger din pizzadej direkte på den (ingen bagepapir) og topper den med dit fyld.

En bageplade giver ikke helt samme resultat, som en pizzasten, men du er godt på vej mod en sprød bund.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *