Aftensmad

Minestrone suppe

Forleden dag da det regnede og blæste fik jeg sådan lyst til suppe. Det endte med denne skønne Minestrone suppe, da den stort set laves af hvad man lige har af grøntsags rester i køleskabet – og vi havde en del 🙂

Det er en skøn suppe som smager fantastisk, mætter rigtig godt og som kan varieres i alle mulige afskygninger.

Jeg koger min pasta i en gryde for sig selv, da suppen derved er lettere at gemme, hvis der er rester tilbage. – men du kan også sagtens koge det i selve suppen 🙂

Min version af den italienske husmandssuppe endte ud sådan her 🙂

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 240 g. økologisk bacon i tern
  • 2 bladselleri
  • 1 håndfuld grønne bønner
  • 1 cm. skive spidskål
  • 6 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse butter beans
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 håndfuld pasta, rå (jeg brugte små penne)
  • 2 tsk. oregano
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3,5 dåse vand (fyld den tomme dåse fra de hakket tomater op 3,5 gang)
  • 1 spsk. flydene grøntsagsbouillon
  • 1,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Start med at klargøre alle grøntsagerne.
  2. Hak løget fint, pres hvidløgene i en hvidløgs presses, skær bladselleri og gulerødder i små tern, snit spidskål fint, del bønnerne i mindre stykker på 2 cm. og skær kartoflerne ud i mundrette størrelser.
  3. Steg dit bacon i en stor gryde i ca. 2-3 minutter. (det skal ikke være sprødt, bare ha’ fået en stegeskorpe)
  4. Kom løgene ved og svits i 2-3 minutter.
  5. Kom alle grøntsagerne i gryden, minus kartoflerne, og steg det i 2-3 minutter imens du vender rundt i gryden.
  6. Sæt en gryde over med vand til pastaen og kog dem efter anvisning på pakken)
  7. Tilsæt nu hakket tomat, tomatpure, oregano, vand og bouillon.
  8. Kog suppen op og tilsæt kartoflerne.
  9. Lad nu suppen koge i 7-8 minutter, indtil kartoflerne er møre. Stik i dem for at tjekke.
  10. Smag din suppe til med salt og friskkværnet peber og servere den med de kogte pastaer i.

Servere din minestrone suppe med et lækker stenovnsbagt flutes 🙂

TIP:

En minestrone suppe kan laves både med og uden kød. Den er derfor et god bud på en vegansk suppe da man fra bønnerne får masser af protein, som medvirker til en øget mæthedsfornemmelse, samt en masse kostfibre fra alle grøntsagerne.

Butterbeans som jeg har brugt i min opskrift (eller limabønner, som de også kan hedde) er fuld af gode næringsstoffer. B.la. indeholder de hele 18 g. kostfibre og 21 g. protein. Det er virkelig en god energifordeling for sådan en lille bandit. Derudover byder de hvide bønner også på mange af B-vitaminerne samt mineralerne jern, zink, kalium, fosfor og magnesium.

Alle her medvirker til et sund og stærkt immunforsvar, en sund tarm og beskyttelse af muskler og væv i din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *