Sprøde glutenfrie havrekiks
Jeg bagte disse kiks i forbindelse med en kage, som jeg skulle lave til min mors fødselsdag.
Hun er multiallergier og tåler derfor få råvare/ingredienser.
Jeg havde i tankerne, at jeg ville forsøge at bage noget ala digestive kiks, som skal fungere som bunden i min kage, og må sige at jeg ramte plet, både med smagen og sprødheden 🙂
Disse sprøde glutenfrie havrekiks smager jo præcis som en digestive – og så er de endda sunde, fyldt med gode kostfibre, mineraler og vitaminer 🙂
Opskriften er lavet ud fra ingredienser som hun tåler, men hvis i skifter honningen ud med sirup, så har I en vegansk version, af disse sprøde glutenfrie havrekiks.
De tager ingen tid at blande, rulle og bage – så afsted i køkkenet med jer 🙂
Opskriften giver 1 bradepande.
Det skal du bruge:
- 200 g. glutenfrie havregryn
- 100 g. fuldkornsrismel
- 1 stor spsk. honning (kan erstattes med sirup)
- ½ tsk. Havsalt
- 130 g. Becel gold (kan erstattes med anden smør)
- 1 spsk. vand
Sådan gør du:
- Kom havregrynene i en minihakker og blend det i 10 sekunder. Det skal ikke malet helt fint til havremel, der må gerne være struktur i det.
- Kom herefter alle ingredienserne i en skål og bland/ælt det sammen med dine fingre.
- Når dejen har samlet sig til en fast (lidt klistret) kugle, stilles den på køl i 10 minutter.
- Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir og rids (eller brug en pizzaslicer) til at skære dine kiks ud.
- Bag havrekiksene i ovnen ved 160 grader i ca. 18 minutter. De vil stadig føles lidt bløde, hvis du trykker ganske let på dem, men de bliver sprøde når de er kølet helt af.
Opbevare dem i en lufttæt beholder, når de er kølet helt af.
TIP:
Prøv evt. at tilsætte lidt vaniljesukker, frisk revet citronskal – eller hakket mørkt chokolade til dejen, for en mere dessert agtig kiks 🙂