Brød,  Kager,  Madpakken

Sprøde glutenfrie havrekiks

Jeg bagte disse kiks i forbindelse med en kage, som jeg skulle lave til min mors fødselsdag.

Hun er multiallergier og tåler derfor få råvare/ingredienser.

Jeg havde i tankerne, at jeg ville forsøge at bage noget ala digestive kiks, som skal fungere som bunden i min kage, og må sige at jeg ramte plet, både med smagen og sprødheden 🙂

Disse sprøde glutenfrie havrekiks smager jo præcis som en digestive – og så er de endda sunde, fyldt med gode kostfibre, mineraler og vitaminer 🙂

Opskriften er lavet ud fra ingredienser som hun tåler, men hvis i skifter honningen ud med sirup, så har I en vegansk version, af disse sprøde glutenfrie havrekiks.

De tager ingen tid at blande, rulle og bage – så afsted i køkkenet med jer 🙂

Opskriften giver 1 bradepande.

Det skal du bruge:

  • 200 g. glutenfrie havregryn
  • 100 g. fuldkornsrismel
  • 1 stor spsk. honning (kan erstattes med sirup)
  • ½ tsk. Havsalt
  • 130 g. Becel gold (kan erstattes med anden smør)
  • 1 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Kom havregrynene i en minihakker og blend det i 10 sekunder. Det skal ikke malet helt fint til havremel, der må gerne være struktur i det.
  2. Kom herefter alle ingredienserne i en skål og bland/ælt det sammen med dine fingre.
  3. Når dejen har samlet sig til en fast (lidt klistret) kugle, stilles den på køl i 10 minutter.
  4. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir og rids (eller brug en pizzaslicer) til at skære dine kiks ud.
  5. Bag havrekiksene i ovnen ved 160 grader i ca. 18 minutter. De vil stadig føles lidt bløde, hvis du trykker ganske let på dem, men de bliver sprøde når de er kølet helt af.

Opbevare dem i en lufttæt beholder, når de er kølet helt af.

TIP:

Prøv evt. at tilsætte lidt vaniljesukker, frisk revet citronskal – eller hakket mørkt chokolade til dejen, for en mere dessert agtig kiks 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *