Aftensmad,  Madplaner

Madplan til uge 19

Indeholder reklame for Vangsgaardtreat.

Så er næste uges madplan klar til jer 🙂

Den byder på en fantastisk cremet pasta carbonara med grøntsager og bacon, – en ret der virkelig er på top 3 listen herhjemme. Dernæst en frisk og sprød thaibeefsalat med en spicy soyadressing, efterfuldt af en grøntsagstærte med porre, tomat, timian og parmesan. Lav gerne dobbelt op af grøntsagerne til thaibeefsalaten, og køb 100 g. kød ekstra, da opskriften kun er til 2 personer. – Opskriften indeholder syltet rødløg, så sylt evt. dem mandag aften, så de er klar tirsdag.

I weekenden står menuen på thaiinspireret kyllingefrikadeller med en grøn kartoffelsalat, og ovnbagt laks med et grøntsags-kartoffelfad i en cremet dildsauce. – Kog evt. kartoflerne til den kolde kartoffelsalat torsdag aften, så de er klar til fredag.  

Brug gerne den gule karrypasta i de thaiinspireret kyllingefrikadeller, da du gerne skulle have en rest fra sidste uge 🙂

Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂

Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.

Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en reste-liste.

Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, plus rester fra forrige uge, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.  

Reste-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det til frokost, madpakker fryse, som ekstra supplement til aftensmaden eller komme det i fryseren.

Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂  

MADPLAN TIL UGE 19

Mandag:              Cremet pasta carbonara med grøntsager og bacon. Brug resten af savoykålen istedetfor at købe grønkål.

Tirsdag:                Thaibeefsalat med spicy soyadressing og ristet sesamfrø. – Undlad den spicy soyadressing på børnenes udgave. Istedetfor at købe babymixsalat, så brug resten af rucola salaten fra sidste uge, og spæd op med savoykålen. – så bliver dine rester nemlig også brugt.

Onsdag:               Grøntsagstærte med porre, tomat, timian og parmesan. Hvis der er rester tilbage fra salaten igår, så spis evt. det til.

Torsdag:               Rester fra mandag og onsdag.

Fredag:                 Thai inspireret kyllingefrikadeller m. kartoffelsalat med spinat, asparges, feta og pinjekerner. (Lav dobbelt op af kartoffelsalaten)

Lørdag:                 Ovnbagt laks med et grøntsags-kartoffelfad i cremet dildsauce

Søndag:                Rester fra fredag og lørdag.

INDKØBSSEDDEL:

KØD & FISK:

  • 240 g. bacon i tern
  • 500 g. flankesteak, eller steaks
  • 400 g. hakket kyllingkød
  • 500 g. fersk laksside

MEJERI:

  • 3 stk. Laktosefri fløde (ialt 3 stk.)
  • 95 g. parmesan
  • 5 æg
  • 1 bøtte laktosefri feta

GRØNTSAGER:

  • 200 g. svampe
  • 2 små potter persille, eller 1 stor
  • 1 potte frisk timian
  • 1 potte frisk dild
  • 1 agurk
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 pose rød snack peber
  • 1,5 lille bakke cherrytomater
  • 1 mango
  • 2 porre
  • 1 lille pose gulerødder
  • 2 kg. kartofler
  • Asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 poser babyspinat, eller 1 stor pose

FROST:

  • ½ dl. ærter

KOLONIAL:

  • 250 g. tagliatelle pasta
  • Kokosmælk/kokoscreme
  • 50 g. Pinjekerner

BASISLAGER:

  • 2,5 løg
  • 3,5 rødløg
  • ½ squash (rest fra sidste uge)
  • ½ savoykål (rest fra sidste uge)
  • 2 pasteuriseret æggeblommer (rest fra sidste uge)
  • 100 ml. Laktosefri fløde (rest fra sidste uge)
  • ½ pose rucola (rest fra sidste uge)
  • Eddike
  • Ristet græskarkerner
  • 1 dl. soya (erstat med gf. Soya)
  • 5 fed hvidløg
  • 1 forårsløg (rest fra sidste uge)
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • 5 laurbærblade
  • 1 stjerneanis
  • Hvidløgspeber
  • 1 tsk. dadelsirup eller honning
  • ½ tsk. tahin
  • ½ glas soltørret tomater
  • 1 dl. sesamfrø
  • 120 g. grahamsmel (erstat med gf. Havremel)
  • 80 g. havregryn (erstat med gf. Havregryn)
  • Olivenolie
  • 1 dl. laktosefri mælk
  • Gul karrypasta
  • Kokosolie
  • Salt & peber

RESTER:

  • 150 ml. Laktosefri hytteost (Brug den evt. i grøntsagstærten, i æggeblandingen)
  • Næsten 1 helt bøtte laktosefri flødeost, naturel (kom den evt. i fryseren, hvis du ikke har spist den)
  • 4 stk. Pasteuriseret æggeblommer
  • ½ lime (servere den evt. til laksen)
  • ½ glas gul karry pasta  
  • ½ dåse tomatpure (kom det evt. i fryseren)
  • ½ bøtte laktosefri feta (spis den evt. sammen med thaibeefsalaten)
  • ½ agurk (brug den evt. i børnenes madpakke)
  • ½ rød snack peber (brug den evt. i børnenes madpakke)
  • ½ porre
  • Gulerødder (brug dem evt. i børnenes madpakke)
  • 0,5 kg. Kartofler
  • ½ bundt asparges (Steg dem evt. på panden og servere dem til laksen)
  • 2 forårsløg
  • Ærter (frost)
  • ½ dåse kokosmælk (kom resten i fryseren)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *