Aftensmad

Risotto med ramsløg, asparges og ærter

Reklame for Vangsgaardtreat.

En cremet risotto med ramsløg, stegte asparges, ærter, masser af parmesan og ristet pinjekerner på toppen – helt enkelt, lækkert og virkelig vanedannende 🙂

Risottoen er nem at lave, og kan tilberedes på ca. 30 minutter, så velkommen til endnu en hverdagsfavorit 🙂 Grøntsagerne og tilbehøret i en risotto kan varieres i en uendelighed, så det er næsten kun fantasien der sætter grænser. Har du lidt ældre grøntsager liggende i skuffen, så brug endelig dem deri.

Hvis du gerne vil have din risotto i en vegansk udgave, så kan du skifte hønseboullion ud med grøntsagsboullion, og parmesanen med gærflager 🙂

Opskriften er til 2 voksne og 2 børn.

Det skal du bruge:

  • 1,5 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4,5 dl. Arborio risotto ris (ca. 345 g.)
  • 9 dl. vand
  • 3 spsk. flydende hønseboullion
  • 15 asparges
  • 12 blade ramsløg
  • 1,5 dl. ærter
  • 2 spsk. laktosefri smør
  • 65 g. parmesan
  • 2 tsk. æbleeddike
  • 100 g. Pinjekerner, fra Vangsgaardtreat.
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie

Sådan gør du:

  1. Løgene fint hakkes, aspargesene skæret i tynde skiver, ramsløgene hakkes groft, parmesanen rives fint og pinjekernerne ristes på en tør pande.
  2. Varm lidt olie på en pande, og svits løg og presses hvidløg heri.
  3. Kom risene ved, sammen med 4 dl. vand, æbleeddike og det halve af boullionen, og lad det koge indtil risene har suger væsken.
  4. Varm lidt olivenolie på en pande og svits aspargesene i et minut. De skal stadig have lidt bid i sig. Smag dem til med salt.
  5. Tilsæt det halve af vandet og boullionen til risottoen, og lad igen risene suge væsken til sig. Gentag med det sidste væske og boullion.
  6. Når risene har suget alt væsken, tilsæt da revet parmesan, asparges, ramsløg og ærter. Kom smørret i, bland det godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Servere risottoen med ristet pinjekerner på toppen.

TIP:

Når man laver risotto, så er det vigtigt at tilsætte væsken lidt efter lidt. Dette gør, at risene bibeholder deres struktur og ikke ’smatter’ ud.

En færdig risotto skal være ’Al dente’ – det betyder, at risene skal have lidt bid i sig, og ikke være helt udkogte.

Hvis du ikke har risottoris, så kan du alternativ bruge grødris. Det er en billigere løsning, som faktisk fungere okay.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *