Madplan til uge 24
Indeholder reklamelink for Vangsgaardtreat.
Denne uges madplan byder på lækre og saftige thaiinspireret kyllingefrikadeller, med tilbehør af en glutenfri pastasalat med den kære ramsløgspesto, asparges og BBQ mandler, – som i øvrigt kan købes inde hos Vangsgaardtreat. De har et kæmpe udvalg af de lækreste snack nødder, det svære er bare at vælge 🙂
Derudover står menuen også på spinatvafler med varmrøget laks og kål, hjemmebagte glutenfri veggi-dogs med hjemme syltet agurkesalat og en cremet bygotte med svampe, kål og timian.
Ugen slutter af med et rigtig herre måltid, nemlig en hjemmelavet pariserbøf med karamelliseret rødløg og grønkål, som resten af familien også sagtens kan spise med på 🙂
Af forberedelse til og i denne uge skal der bages glutenfri hotdogsbrød og syltes agurker og rødløg.
Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂
Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.
Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en reste-liste.
Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, plus rester fra forrige uge, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.
Reste-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det til frokost, fryse det eller som ekstra supplement til aftensmaden 🙂
Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂
Mandag: Thai inspireret kyllingefrikadeller med pastasalat med ramsløgspesto, asparges og BBQ mandler
Tirsdag: Spinatvafler med kål og varmrøget laks
Onsdag: Rester fra mandag og tirsdag
Torsdag: Glutenfri veggi-dogs med hjemmelavet agurkesalat
Fredag: Bygotte med svampe, grønkål og timian
Lørdag: Efterårspariser med karamelliseret rødløg og grønkål
Søndag: Rester fra torsdag, fredag og lørdag.
INDKØBSSEDDEL:
KØD & FISK:
- 400 g. hakket kyllingekød
- 600 g. hakket oksekød
- 200 g. varmrøget laks
- 10 veggipølser
MEJERI:
- 6 æg
- 4 pasteuriseret æggeblommer
- 1 bøtte laktosefri feta
- 1 bøtte laktosefri hytteost
- 1 pakke gær
- 150 g. parmesan
GRØNTSAGER:
- 3 løg
- 4 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 hjertesalat
- 1 savoykål
- 2 agurker
- 1 bd. grønne asparges
- 1 pose sukkerærter
- 1 bakke karse
- 1 potte frisk timian
- 1 lille potte persille
- 200 g. svampe
- 100 g. østershatte
- 1 pose hakket grønkål
FROST:
- 200 g. spinat
KOLONIAL:
- 1 dåse kokosmælk
- 1 glas rød karrypasta
- 100 g. tørristet mandler med BBQ
- 200 g. perlebyg
- 1 flaske hvidvin
- 1 L. kyllingefond
- 1 lille glas kapers
- 1 lille bøtte høvlet peberrod
- 1 lille glas rødbeder
BASISLAGER:
- Salt og friskkværnet peber
- Smagsneutral olie
- Olivenolie
- Kokosolie
- 5 dl. GF. Havregryn, eller almindelig
- Ramsløgspesto
- Syltet rødløg
- ½ glas soltørret tomater (rest fra sidste uge)
- Husk, den gule
- Dadelsirup, eller ahorn sirup
- Havremel
- Fuldkornsrismel
- Rismel
- Maizena
- Kartoffelmel
- Ketchup
- Mayonnaise eller salatmayonnaise
- Remoulade
- Sennep
- Ristet løg
- Sukker
- Lys lagereddike
- Mørk balsamico
- Laurbærblade
- Peberkorn
- Laktosefri smør, eller vegansk smørbar
- 4 skiver franskbrød
- ½ pose majspasta
RESTER:
- ½ bøtte laktosefri feta (spis den evt. tirsdag til spinatvaflerne)
- 25 g. gær (bag evt. dobbeltportion af de glutenfri hotdogsbrød, så i har til fryseren)
- ½ hjertesalat (brug den evt. til en frokostsalat)
- ¾ savoykål (brug den evt. til en frokostsalat, ellers gem den i køleskabet)
- ½ agurk (brug den evt. i madpakkerne)
- ½ pose sukkerærter (brug den evt. i madpakkerne)
- ½ pose hakket grønkål (brug den evt. til en frokostsalat)
- ½ dåse kokosmælk (gem den i en bøtte i fryseren)
- Rød karry pasta
- ¾ flaske hvidvin (drik den evt. en af de varme sommeraftener) 🙂
- ½ glas rødbeder