Aftensmad

Mørbradbøffer i fad med svampe, bacon og pølser

Svinemørbrad er lidt et overset stykke kød hjemme hos os, da vi ikke får det særligt ofte. – men hvor smager det altså bare fantastisk, og især i sådan en omgang mørbradbøffer i fad, hvor det får selv

skab af en cremet flødesauce, smagt til med paprika og karry, samt fløde og flødeost.

Ristet bacon og svampe er også et must i sådan et fad, sammen med peberfrugt, porre og hvidløg. Det er virkelig en herlig ret, som både er nem og billigt at lave.

Servere evt. en omgang fuldkornsris til, en aspargesbroccoli salat eller grøntsager, og du har et mættende og sundt måltid, som både kan serveres til hverdag og som gæstemad.    

Opskriften får i her, og er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 svinemørbrad
  • 125 g. bacon i tern
  • 3 laktosefri grillpølser, skåret i skiver
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g. svampe
  • 1 porre
  • 1 rød snack peber
  • 2 spsk. tomatpure
  • 250 ml. Laktosefri fløde
  • 2 spsk. laktosefri naturel flødeost
  • 1 tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. karry
  • Salt & friskkværnet peber
  • Frisk timian

Sådan gør du:

  1. Rens mørbraden for hinder, og skær den ud i bøffer på 2 cm. i tykkelsen.
  2. Løget skæres i skiver, svampene renses og deles i kvarte, porren renses og skæres i skiver, og peberfrugten vaskes og skæres i skiver.
  3. Brun mørbradbøfferne af på en varm pande i lidt olie, og kom dem derefter i et fad. Krydder dem med salt og peber i fadet. Kom pølserne ovenpå.
  4. Svits bacon af på den samme pande, og kom svampene ved. Steg videre indtil svampene har afgivet deres væske.
  5. Kom løg og presset hvidløg ved, og svits det i et par minutter. Tilsæt herefter porre og peberfrugt og svits det i yderligere et par minutter.
  6. Tilsæt tomatpure, fløde, flødeost, paprika og karry og kog det op i panden.  
  7. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, og hæld det derefter ud over mørbradbøfferne og pølserne i fadet. Kom det i ovnen ved 180 grader, i 40 minutter.

TIP:

Man kan ofte købe en hel svinemørbrad til 25 kr. når den er på tilbud, så køb gerne et par stykke og kom dem i fryseren. På denne måde kan du billigt lave en omgang mørbradbøffer i fad, eller f.eks. denne svinemørbrad forklædt som porchetta med persille, hvidløg og soltørret tomater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *