Madplan til uge 26
Indeholder reklamelink for Vangsgaardtreat.
Så er madplanen til næste uge klar til jer. Dette er også den sidst madplan inden vi går på sommerferie herhjemme, men jeg vender stærkt tilbage i uge 32 igen, med endnu flere madplaner og endnu mere inspiration til jeres aftensmad 🙂
Denne uge byder på rigtig meget lækkert og godt, hvis jeg selv skal sige det. – Alt fra en frisk salat til en snasket og saftig burger, samt grillmad og en børnevenlig fiskeret 🙂
Ugen starter ud med de lækreste og sprødeste hjemmelavet piskepinde med en estragonmayyonnaise, og en frisk pastasalat. Derefter en cremet omgang svinemørbrad i fad med svampe, bacon og pølser og en simpel men helt fantastsik cæsarsalat med croutoner. Fredagen byder på en stor, saftig og snasket bacon-cheese burger med kartoffelbåde og aioli, og til sidst en herlig grillet flanksteak med asparges, stangbønner og pestokartofler 🙂
Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂
Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.
Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en reste-liste.
Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, plus rester fra forrige uge, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.
Reste-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det til frokost, fryse det eller som ekstra supplement til aftensmaden 🙂
Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂
Rigtig god sommerferie til jer 🙂
Mandag: Fiskepinde med estragonmayonnaise og pastasalat ned ramsløgspesto, asparges og BBQ ristet mandler. (hvis du ønsker fiskepindene glutenfri, vend dem da i majsgryn)
Tirsdag: Mørbradbøffer i fad med svampe, bacon og pølser samt ris
Onsdag: Rester fra mandag og tirsdag
Torsdag: Cæsarsalat med croutoner
Fredag: Hjemmelavet bacon cheese burger med oksekød, salat, agurk, tomat, rødløg og burgerdressing, samt kartoffelbåde med aioli. (Bag disse burgerboller for en glutenfri version, eller disse burgerboller for en almindelig version. Indkøbsliste til burgerbollerne er ikke noteret!)
Lørdag: Grillet flanksteak med asparges, stangbønner og pestokartofler
Søndag: Rester fra torsdag, fredag og lørdag.
INDKØBSSEDDEL:
KØD & FISK:
- 600 g. kullerfilet (køb det gerne hos din fiskemand)
- 1 svinemørbrad
- 125 g. bacon i tern
- 1 pakke bacon i skiver
- 3 grillpølser
- 600 g. kyllingefilet
- 600 g. hakket oksekød
- 600 g. flanksteak
MEJERI:
- 2 æg
- 1 bøtte laktosefri feta
- 250 ml. Laktosefri fløde
- 1 Laktosefri naturel flødeost
- 140 g. Parmesanost
- 2 bøtte laktosefri cremefraiche
- 1 pakke vegansk ost i skiver
GRØNTSAGER:
- 2 citron
- Frisk estragon
- 1 lime
- 2 pakker hjertesalat
- 1 agurk
- 2 bd. Asparges
- 1 pakke stangbønner
- 1 pose sukkerærter
- 200 g. svampe
- 1 porre
- 1 rød snack peber
- 2 tomater
- 1,8 kg. Kartofler
FROST:
KOLONIAL:
- Tørristet BBQ mandler (evt. fra Vangsgaardtreat)
- 1 lille tomatpure
- Croutoner
BASISLAGER:
- Olivenolie
- Smagsneutral olie
- Ramsløgspesto
- Salt
- Ramsløgssalt
- Friskkværnet peber
- Karry
- Sød paprika
- ½ pakke gær (rest fra sidste uge)
- Laktosefri smør
- Grahamsmel
- Panko
- Hjemmerørt mayonnaise
- GF. Majspasta
- Fuldkornsris eller almindelige ris
- Soltørret tomater
- Sennep
- Æbleeddike
- Løg
- Rødløg
- Hvidløg
RESTER:
- ½ bøtte laktosefri feta (spis dem evt. til en frokost salat)
- ½ bøtte laktosefri cremefraiche (spis den evt. til en frokost salat, som dressing)
- ½ pakke laktosefri naturel flødeost (brug det evt. som smørrelse i en sandwich til frokost, eller på rugbrød)
- ½ pakke vegansk ost i skiver (brug det evt. i en sandwich)
- ½ citron
- ½ lime
- ½ bd. Asparges (spid dem evt. i en frokost salat)
- ½ pose sukkerærter (spis dem evt. i en frokost salat)