Brød

Glutenfri panini brød

Vi elsker panini, toast og sandwich herhjemme, og dette fantastiske brød kan bruges til det hele. – og så er det tilmed super nemt at lave, da det hele bare røres sammen i en skål.

Det er virkelig svampet indeni, og har en lækker sprød skorpe, toppet med hørfrø og chiafrø.

Det er virkelig et lækkert brød, som både holder sig svampet i flere dage efterfølgende, og som mætter rigtig godt pga. det høje protein indhold fra både æg og hytteost. – Man kan vel godt kalde det for et protein panini brød.

Vi er i hvert fald ellevilde med det herhjemme, og opskriften får i her 🙂

Opskriften giver et panini brød, som bages i et lasagnefad.

Det skal du bruge:

  • 4 æg
  • 250 g. laktosefri hytteost
  • 15 g. HUSK, den grønne (loppefrøskaller)
  • 80 g. rismel
  • 30 g. maizena
  • 40 g. smeltet smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Hørfrø, til drys
  • Chiafrø, til drys

Sådan gør du:

  1. Kom æg og hytteost i en skål, og blend det til en ensartet masse med en stavblender.
  2. Tilsæt HUSK, og pisk det ud i æggemassen med et piskeris. Det skal kun lige piskes sammen. Lad det efterfølgende trække i 5 minutter.
  3. Bland rismel, maizena, salt og bagepulver sammen i en skål, og rør det ud i æggemassen sammen med det smeltet smør. Dejen er meget lind og klistret.
  4. Beklæd et lasagnefad med bagepapir, og hæld dejen heri.
  5. Drys toppen med hørfrø og chiafrø, og bag panini brødet ved 200 grader i 20 minutter.
  6. Tag derefter brødet ud af fadet, og bag det med bunden i vejret i yderligere 5 minutter, på en rist.
  7. Lad det afkøle for brug.

TIP:

Dette skønne panini brød kan virkelig bruges til meget forskelligt. En sprød og snasket panini med kylling, mozzarella, avokado, tomat og cæsardressing, en toast eller de lækreste sprøde glutenfri croutoner, som smager fantastisk til en cæsarsalat.

Skær evt. kanterne af og lav sprøde glutenfri croutoner af det, eller brug hele brødet 🙂

Skær brødet i tern, og rist dem i ovnen ved 150 grader i 45 minutter. Krydder dem gerne med salt eller hvidløgsolie.

Brug det også gerne i madpakkerne, da brødet både kan spises koldt og varmt/ristet.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *