Cremet italiensk inspireret pasta med kalkun, krydret pølser og mozzarella
Vi elsker pastaretter herhjemme, og da man efterhånden kan købe ret mange forskellige glutenfri pasta varianter, så er der næsten ingen forhindringer mere 🙂
Denne cremet italiensk inspireret pastaret er fyldt med alle de bedste smage fra støvlelandet. Den gemmer på ristet svampe, kalkun, krydret kyllingepølser, mozzarella, tomat, italienske krydderier og fløde. Det smager fuldstændig fantastisk, og kan spises af hele familien.
Servere evt. en aspargesbroccoli salat med mozzarella og ristet pinjekerner til, for at få lidt ekstra grønt 🙂
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 300 g. kalkun eller kyllingebryst
- 120 g. krydret kyllingepølser, evt. fra Hanegal
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g. svampe
- 8 cherrytomater
- 2 spsk. hakket soltørret tomater
- 3 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. rosmarin
- 1 tsk. timian
- 2 dl. vand
- 250 ml. Laktosefri piskefløde
- 250 g. GF. Båndpasta, eller almindelig
- 2 tsk. laktosefri smør
- 1 laktosefri mozzarella
- Salt & friskkværnet peber
- Olivenolie
Sådan gør du:
- Rist svampene i lidt olivenolie og smør på en varm pande. Tilsæt fintsnittet løg, hvidløg og halveret cherrytomater, og steg det i et par minutter. Hæld det herefter i en skål.
- Skær kalkunen ud i strimler, og steg det i lidt olivenolie på samme pande som svampene.
- Kom svampeblandingen tilbage på panden, og tilsæt tomatpuré, krydderrier, soltørret tomater, vand og fløde, og lad det koge indtil saucen tykner. Smag det til med salt og friskkværnet peber.
- Skær pølserne i skiver på skrå, og kom dem ned til saucen. Lad det koge i yderligere 1 minut.
- Pastaen koges som anvisning på pakken, og vendes derefter sammen med saucen i panden.
- Smulder mozzarella ud over til sidst, og servere.
TIP:
Hvis i har rester tilbage, og skal have varmet det op igen, så kan glutenfri pasta have en tildens til at blive hård og klumpe lidt. Dette kan afhjælpes ved at tilføje lidt væske, enten i form af vand eller fløde.