Cremet italiensk tomatsuppe med parmesan
Denne cremet italienske tomatsuppe er altid et hit herhjemme, og så er den utrolig børnevenlig.
Den er mild i smagen, og fyldes/toppes med glutenfri suppehorn, masser af parmesan og laktosefri hytteost. Den krydres med oregano, timian og rosmarin, og gøres cremet med laktosefri naturel flødeost.
Det er nemt, sundt og smagsfuldt hverdagsmad, som kan bikses sammen på 30 minutter.
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 400 g. friske tomater
- 1 dl. purerede tomater
- ½ rød snackpeber
- ½ gulerod
- 2 tsk. hakket soltørret tomater
- 2 tsk. flydende grøntsagsboullion
- 1 tsk. oregano
- ½ tsk. timian
- ½ tsk. rosmarin
- ½ tsk. sød paprika
- 7,5 dl. vand
- 2 spsk. laktosefri naturel flødeost
- Salt og friskkværnet peber
- Glutenfri suppehorn, eller almindelig
- Frisk revet parmesan
- Evt. laktosefri hytteost
- Olivenolie
Sådan gør du:
- Skær alle grøntsagerne i grove tern, på nær guleroden, som snittes fint, og svits først løgene i lidt olivenolie i en gryde.
- Kom derefter resten af grøntsagerne ved, og svits det hele i 5 minutter.
- Tilsæt purerede tomater, vand, boullion, soltørret tomater og krydderierne, og lad suppe stå og små simre i 20 minutter.
- Blend den glat og cremet, tilsæt flødeosten, og smag suppen til med salt og peber.
- Giv den et opkog inden servering.
TIP:
Suppe er en fantastisk måde at få masser af grøntsager i de mindste, (og voksne) da de skjules når suppen blendes. Smagen af selv kåltyper kan gemmes og neutraliseres ved hjælp af krydderrier 😉
Hvis i ikke har prøvet at toppe jeres tomatsuppe med hytteost, så kan jeg virkelig anbefale det, da det virkelig smager godt. – Det tilføjer også ekstra mæthed til suppen, da hytteost er fyldt med protein.