Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner
Her får i opskriften på den lækreste og mest cremet græskarsuppe af slagsen, som er lavet på hokkaido, kartoffel og gulerod, smagt til med kokosmælk, flødeost og stærk paprika. Den er virkelig nem at lave, og fyldet som består af ristet græskerner samt kogt rød quinoa, kan tilberedes imens suppen koger.
Suppen er vegetarisk, gluten- og laktosefri, sund, nærende, hamrende lækker, og kan laves på 45 minutter 🙂 Det er nem hverdagsmad, og hele familie kan med stor fornøjelse kan spise med.
Hvis man gerne vil have lidt kød i, så kan jeg anbefale en omgang ristet bacon på toppen, eller kogt og pillet kylling i suppen. Velbekomme 🙂
Det skal du bruge:
Græskarsuppe:
- 1 tsk. kokosolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 850 g. hokkaido (ca. 1 stk.)
- 1 gulerod
- 2 kartofler
- 2 dl. fed kokosmælk (Se i mit TIP længere nede)
- 2 tsk. naturel laktosefri flødeost
- 1 tsk. grøntsagsbouillon, fra Herbamare
- 1 l. vand
- ½ tsk. stærk paprika
- Saften fra ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
Quinoa:
- 2 dl. rød quinoa
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. grøntsagsbouillon, fra Herbamare
Ristet græskarkerner:
- 100 g. græskarkerner
- 1,5 dl. kogende vand
- 2 spsk. salt
Sådan gør du:
Ristet græskarkerner:
- Opløs saltet i det kogende vand i en gryde, kom græskarkerner heri, og lad det trække i 10 minutter.
- Hæld vandet fra græskarkerner, kom dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Rod lidt rundt i dem et par gange undervejs.
- Lad dem efterfølgende køle helt af, og opbevare dem i en lufttæt beholder.
Græskarsuppe:
- Løg og hvidløg skæres i grove tern, og svitses af i kokosolien i en gryde indtil løgene bliver klare.
- Græskar, gulerod og kartofler vaskes, og skæres i grove tern (behold skrællen på alle grøntsagerne) og kom dem op i gryden, hvor det svitses af med løgene.
- Hæld vand og bouillon ved, og lad det små koge i 30 minutter under låg.
- Kog imens quinoaen, så den er klar når suppen er færdig. Vand, bouillon og salt bringes i kog, og quinoaen koges indtil alt væsken er væk.
- Kom kokosmælk og flødeost i suppen, og blend den hele glat og fin med en stavblender.
- Smag suppen til med paprika, citronsaft, salt og peber, og kog den op inden servering.
Servere græskarsuppen med fyld af quinoa, ristet græskarkerner og små friske timianblade.
TIP:
Jeg bruger kokosmælken fra mærket 365, som kan købes i Fakta. Den er god fed i både smag og konsistensen.
Hvis i har rester tilbage fra suppen, så brug den i en kylling i karry ret med grøntsager, hvor den fungere super godt som sauce og bund 🙂