Cremet polenta med ristet svampe, palmekål og røgsaltet mandler
Reklame for Vangsgaardtreat
Denne cremet polentagrød med ristet bacon, svampe, palmekål, rødløg og røgsaltet mandler er en herlig spise, og smager virkelig virkelig fantastisk. Det er en mættende ret, som er nem og hurtig at lave, og derfor fungere rigtig godt til de lidt travle hverdage.
De røgsaltet mandler fra Vangsgaardtreat giver en fantastisk smag til retten, og deres sprødhed fungere rigtig godt til den cremet og fløjlsbløde polentagrød, som i øvrigt er glutenfri.
Hvis du ønsker en vegetarisk udgave, så skift baconternene ud med ristet kikærter.
Opskriften er til 2 personer.
Det skal du bruge:
- 125 g. Polenta (majsgryn)
- 7 dl. vand
- 2 dl. mælk
- 40 g. fintrevet parmesan
- 2 spsk. smør
- Salt og friskkværnet peber
Toppings:
- 120 g. økologisk bacon i tern
- 2 håndfulde hakket palmekål
- 100 g. brune marksvampe
- ½ rødløg
- Friske timianblade
- Ristet og røgsaltet mandler, fra Vangsgaardtreat
Sådan gør du:
Cremet polentagrød:
- Bring 5 dl. vand i kog og pisk polentaen ud heri, med et piskeris.
- Skru ned for varmen, og rør ofte rundt i grøden imens du lidt efter lidt spæder den op med de sidste 2 dl. vand og 2 dl. mælk. Kom 1 dl. i af gangen, og kog det op inden du hælder mere væske i.
- Når polentagrøden er kogt cremet og glat røres smør og parmesan i, og den smages til med salt og peber.
Toppings:
- Rens svampene, skær dem i skiver, og fint hak rødløget. Stil det til side.
- På en varm pande steges baconternene semi sprøde, og svampene tilsættes og steges med i et par minutter. Kom rødløgene ved og steg yderligere i 1 minut.
- Kom palmekålen på til sidst, og vend det blot lige rundt med det andet på panden.
- Hak de ristet og røgsaltet mandler groft, og pil timian bladene af grene.
Servere den cremet polentagrød med ristet bacon, svampe og palmekål, og drys med røgsaltet mandler og friske timian blade på toppen.
TIP:
Grøden tykner rigtig hurtigt, så skru derfor ned for varmen, så det ikke brænder på, og rør ofte rund i den.
Når bacon og svampene skal ristes, så skru helt op for varmen på din pande. På denne måde får du en lækker stegeskorpe, som giver en fantastsik smag.
Når du smager polentagrøden til, så hold lidt igen med saltet, da toppings til grøden er ret saltet pga. baconet og de røgsaltet mandler.