
Græske kyllingefrikadeller
Græske kyllingefrikadeller med feta, soltørret tomat, oregano, persille og peberfrugt. Det er en lækker og smagsfuld måde at få kyllingefrikadeller på, da de græske krydderrier er et godt supplement til det hakket kyllingekød. De er virkelig saftige og med masser af smag, og kan serveres med alt muligt forskelligt tilbehør. Her kommer lidt inspiration til jer.
Servere f.eks. de græske kyllingefrikadeller med nogle af vores favoritter, som er:
Tzatziki (altid 🙂 )
Græsk inspireret pastasalat med rucola
Græsk tomatsalat med balsamico

Opskriften på disse saftige græske kyllingefrikadeller får i her, og passer til 4 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 450 g. hakket kyllingekød
- 1,5 tsk. salt
- ½ hvidt løg
- 3 fed hvidløg
- ½ rød peberfrugt
- 2 spsk. hakket soltørret tomater
- 1 dl. laktosefri feta
- 1 lille håndfuld frisk persille
- 3 tsk. oregano
- 1 dl. GF. havregryn
- 2 æg
- Frisk kværnet peber
SÅDAN GØR DU:
- Start med at fint hakke løget, skær peberfrugten i små tern, og hak persillen groft.
- Rør kyllingekødet sejt med salt i en skål, og kom grøntsagerne ned til kødet.
- Kom også presset hvidløg, soltørret tomat, krydderrier og smuldret feta ned i skålen.
- Rør farsen godt sammen med æg og havregryn, og lad den trække i 15 minutter.
- Varm lidt olivenolie på en pande, og steg dem til de er gyldne og gennemstegte.
Prøv også meget gerne mine andre frikadelle opskrifter:
Thai inspireret kyllingefrikadeller med rød karrypasta
Fiskefrikadeller med grøntsager og krydderurter

TIP:
Når jeg skal stege mine græske kyllingefrikadeller, så bruner jeg dem ofte af på panden, og kommer dem derefter på en bageplade med bagepapir, og i ovnen, hvor de steger færdigt. Så skal jeg ikke tænke på at vende dem, eller om de brænder på. Jeg steger dem ved 180 grader, i 10-15 minutter – det afhænger af størrelsen på dem, men til de er gennemstegte.
Du kan også sagtens stege dem færdigt ved 200 grader, og give dem endnu mere stege skorpe.

Du vil muligvis også synes om

Glutenfri fuldkornstærte med kylling, porre, svampe og sprødt bacon
6. september 2022
Ovnbagt laks med et grøntsags-kartoffelfad i cremet dildsauce
18. marts 2020