Glutenfri fuldkornstærte med kylling, porre, svampe og sprødt bacon
En sprød og glutenfri fuldkornstærtebund med kylling, porre, svampe, forårsløg, spinat, sprødt bacon og smeltet mozzarella på toppen. Amen hvor smager det jo bare fantastisk.
Tærtebunden er i den sunde afdeling, og er lavet af glutenfri havregryn, kikærtemel, skyr og æg. Den smager fantastisk, og er virkelig nem at rulle ud.
Denne tærten udgør et godt solidt måltid, da den er fyld med kostfibre, gode proteiner, sunde fedtstoffer og masser af grøntsager. Den kan serveres til både frokost og aften, og spises både kold og varm. – og fungerer også glimrende i madpakken dagen efter.
Mad tærter er virkelig lækre, og de kan nærmest fyldes med stort set alt. – f.eks. som disse:
Glutenfri tærte med oksekød, peberfrugt og feta
Grøntsagstærte med porre, tomat og parmesan (tærtedejen er ikke glutenfri)
Jeg serverede tærten med denne græske tomatsalat med balsamico til, men du kan også spise den med f.eks.:
Sommerlig frugtsalat med tomater og basilikum
Sensommersalat med kål, brombær og pistacienødder
Opskriften får i her, og passer til et normalt tærtefad på 28 cm.
DET SKAL DU BRUGE:
Glutenfri tærtedej:
- 200 g. GF. havremel, eller havregryn du selv maler til mel
- 50 g. kikærtemel
- 1 tsk. salt
- 100 g. laktosefri skyr, naturel
- 2 æg
Fyld:
- 350 g. kyllingefilet, eller inderfilet
- 100 g. bacon
- 1 porre
- 100 g. svampe
- 3 forårsløg
- 1 stor håndfuld spinat
- 5 æg
- 1 dl. laktosefri mælk
- 1 laktosefri mozzarella
- Ramsløgssalt, eller bare almindelig
- Frisk kværnet peber
- Frisk timian
SÅDAN GØR DU:
Glutenfri tærtedej:
- I en skål blandes havremel, kikærtemel og salt sammen.
- Kom skyr og æggene ved, og rør det godt sammen med en ske. Samle efterfølgende dejen ganske kort med dine hænder.
- Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og lad den trække på køl i 1 time.
- Drys lidt rismel ud på bordet, og rul tærtedejen ud. Husk at vende og dreje den nogle gange under vejs, så du undgår at den sætter sig fast.
- Kom den i et tærtefad, tryk den godt ned rundt i kanterne, og prik huller i den med en gaffel.
- Forbag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter.
Fyld:
- Skær bacon i mindre stykker (hvis du bruger skiver), og steg det sprødt på en pande. Hæld det i en skål med køkkenrulle, så fedtstoffet bliver absorberet heri.
- Skær kyllingen i små tern, og steg det på samme pande, indtil det er gennemstegt, og krydder kyllingen med ramsløgssalt og frisk kværnet peber. Hæld det i en skål, og stil det til side.
- Rist svampene af på samme pande, kom porre og forårsløg ved, og steg det hele i et par minutter. Krydder igen med ramsløgssalt og peber.
- Kom kyllingen tilbage på panden sammen med spinaten, og vend det rundt et par gange, indtil spinat falder sammen.
- Fordel fyldet ovenpå tærtedejen og drys det sprøde bacon ud over.
- Pisk æg og mælk sammen, og hæld det ud over fyldet.
- Smulder og fordel mozzarellaen ud over tærten, og bag den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Stik i den for at tjekke, at æggemassen er færdigbagt.
- Drys frisk timian ud over tærten inden i skal spise den.
TIP:
Tærtedejen er nemmest at rulle ud, når den er blevet helt kold, da den ellers vil klistre fast. Den tager ingen skade af at ligge på køl en hel dag, hvis det passer dig bedre at samle den om morgen. – Det tager kun 5 minutter at samle den 🙂
Ved du egentlig hvorfor man skal prikke huller i tærtedejen, og forbage den? – hvis ikke, så læs med her J Man prikker huller i tærtedejen for at forhindre, at den løfter sig under bagningen, da luften som dannes under dejen på denne måde kan slippe ud.
Man forbager tærtedejen, for at sikre, at den er gennembagt, da den ikke kan nå det på den korte bagetid den skal have, med fyldet i.
Så blev du lige opdateret på din tærteviden, og jeg håber du fandt det brugbart 🙂