Pastasalat med tun, æg og persille
En pastasalat med tun og æg, er altid et hit. Denne er lavet på glutenfri pastaskruer, og gemmer på en masse sprøde og friske grøntsager, syltet rødløg, avokado og frisk persille. Det er super nem frokost og aftensmad, – og hvis du fordobler opskriften, så har du også nemme, sunde og mættende rester til dagen efter. Pastasalaten er også glimrende i madpakken til de små skole ugler. Evt. serveret med en rød dressing, eller helt naturel, som her.
Jeg elsker sådanne salater, da jeg kan lave til flere dage af gangen, og dét er en virkelig en stor hjælp i vores hverdag til tider. Hvis du også er kæmpe tilhænger af disse måltidssalater, og nemme løsninger, så prøv også gerne disse:
Poke bowl med laks, quinoa og blåbær
Måltidssalat med sirupsbagte rødder, kidney bønner og mandler med sommerurter (vegetar)
Bønnesalat med tun og persille
Salat Nicoise med wasabi vinaigrette
Grøn salat med forårsløg, varmrøget laks og tørret mango
Opskriften på denne skønne pastasalat får du her, og passer til 2 personer til aftensmad.
DET SKAL DU BRUGE:
- 150 g. glutenfri pasta (rå)
- 1 dåse tun i vand, drænet
- 4 kogte æg
- 1 hjertesalat hoved
- 100 g. edamamebønner
- ½ pose sukkerærter
- 3 tomater
- 1/3 agurk
- 1 avokado
- 1 lille potte persille
- 1 portion syltet rødløg
- Evt. 1 portion rød dressing, a la thousand island
SÅDAN GØR DU:
- Start med at koge pastaen efter anvisningen på pakken, og køl den efterfølgende af ved at hælde koldt vand på.
- Tø edamamebønnerne op, ved at hælde kogende vand på dem.
- Snit hjertesalaten fint, del sukkerærterne i grove stykker, skær tomaterne i tern og snit agurken i halve skiver.
- Anret pastaen og grøntsagerne på et stort fad, og fordel tunen på toppen.
- Halvere æggene og kom også dem på, snit avokadoen i skiver og fordel den rundt i kanten.
- Kom lidt af de syltet rødløg på pastasalaten, og drys groft hakket persille ud over til sidst.
TIP:
Jeg bruger glutenfri pasta skruer, lavet af brune ris, da jeg synes de minder mest om almindelig fuldkornspasta. – men du bruger selvfølgelig bare den slags pasta du er mest til.
Du kan også vælge at blande hele molevitten i en stor skål, i stedet for at anrette det separat på et fad, som her. Jeg deler det op, da min pige på den måde spiser bedre, når hun kan få tingene opdelt 🙂