Glutenfri pebernødder
Glutenfri pebernødder krydret med kanel, kardemomme, ingefær og peber. De er vanvittig gode, helt vild sprøde og luftige, og er blevet én af julens favorit småkage hjemme hos os. For det er nemlig ikke jul uden pebernødder, og nu er det endelig lykkes mig at lave dem i en gluten- og laktosefri udgave, uden at gå på kompromis med smag og konsistens. Jeg håber virkelig i bliver ligeså vilde med som vi er, og så er de tilmed både hurtige og nemme at lave. De er alletiders lille julehapser, og de får virkelig hurtig ben at gå på.
Her er lidt flere af vores favoritter, når der skal julebages:
Vaniljesmåkager med chokolade ganache og saltet pekannødder
Brownie bites med dadler og pistacie
Fransk nougat med pistacienødder
Opskriften på pebernødderne får i her, og giver 100 stk.
DET SKAL DU BRUGE:
- 125 g. blødt laktosefri smør, eller vegan block
- 125 g. sukker
- 150 g. rismel
- 50 g. majsmel
- 50 g. kartoffelmel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. ingefær
- 1,5 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. sort peber
- 1 æg
SÅDAN GØR DU:
- Start med at tage smørret ud fra køl 1 time før, så det kan temperere.
- Skær det i mindre tern, og pisk det lyst og luftigt sammen med sukkeret.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, kom det ned til smør- og sukkerblandingen, og pisk det kort sammen. Det ligner nu en crumble, men det er lige som det skal være.
- Kom ægget ved og pisk det ganske kort sammen, så dejen samler sig.
- Kom pebernøddedejen på køl i 30 minutter, så den får lov til at samle og sætte sig.
- Del dejen i 4, rul dem ud til en lange pølse og skær dem i små stykker.
- Kom dem på 2 bageplader, beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-9 minutter. Hold øje med dem. Pebernødderne skal være lysebrune og gyldne, og lige pludselig, så går det altså hurtig.
TIP:
Pebernødderne hæver en del op under bagningen, så skær dem ikke for store, – og spar endelig tid på at trille dem, da de flyder lidt ud under bagningen 😉
Pebernøddedejen kan sagtens fryses. Så lav gerne en dobbelt portion, og gem halvdelen i fryseren, så du hurtigt kan bage en ny portion, da de altså virkelig hurtigt får ben at gå på.
Opbevare dem i en kagedåse, så undgår du at de bliver bløde.
2 kommentarer
Pia Pugh Petersen
Kan man erstatte ris og majsmel med havremel?
this-gaard@hotmail.com
Hej Pia.
Jeg tror ikke du vil kunne erstatte det 1:1, da havremel er en mere tung og grov meltype. Konsistensen vil ændre sig i dit færdige resultat, og give dig en mere tung pebernød. Prøv evt. kun at erstatte majsmelet med havremel i første omgang.
Håber mit svar kunne hjælpe dig 🙂