Kager

Glutenfri vaniljekranse

Sprøde, gluten- og laktosefri vaniljekranse, som smager så fantastisk og bare emmer af jul.

De laves med mandelmel, rismel og kartoffelmel, og smager (hånden på hjertet) ligesom en helt almindelig vaniljekrans, bagt med hvedemel. De er så vanedannende, utrolig nemme at lave, og får dælme hurtig ben at gå på herhjemme. – nu er i altså advaret 🙂  

I får lige nogle af mine andre julebagværks favoritter her:

Kokosmakroner med mørk chokolade

Glutenfri pebernødder

Vaniljesmåkager med chokolade ganache og saltet pekannødder

Glutenfri juleboller med marcipan, rosiner og appelsin

Glutenfri cheesecake med risalamande og kirsebær

Glutenfri juleboller med marcipan, rosiner og appelsin

Opskriften får i her, og giver ca. 40 glutenfri vaniljekranse.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 100 g. mandelmel
  • 125 g. rismel
  • 75 g. kartoffelmel
  • 150 g. lys rørsukker
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 175 g. blødt økologisk laktosefri smør, eller vegan block.
  • 1 æg

SÅDAN GØR DU:

  1. Start med at tage smørret ud fra køl 2 timer før brug, da det er vigtigt at det er godt blødt.
  2. Skær det i mindre stykker og kom det i en skål sammen med sukkeret. Pisk det godt sammen indtil det bliver lidt lysere i farven. – det tager ca. 2-3 minutter.
  3. Bland de resterende tørre ingredienser sammen, hæld det ned til smør og sukkeret, og pisk det kort sammen med ægget.
  4. Kom en stjernetyl ned i en sprøjtepose, og kom så dejen heri. Sprøj ca. 40 vaniljekranse ud på 2 bageplader, med bagepapir på.
  5. Bag dem i ovnen ved 190 grader i 8-9 minutter. Hold øje med dem, da den øverste bagepladen med vaniljekranse hurtigere tager farve. Byt evt. rundt på dem, eller giv den nederste plade 1 minut længere. Husk at alle ovne ikke bager ens. 

TIP:

Opbevar vaniljekransene i en lufttæt kagedåse, hvor de kan holde sig i et par uger – men bare rolig, jeg gætter på at kagedåsen er tom efter 2-3 dage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *