Hjemmelavet karrysalat til sild – glutenfri
Hjemmelavet karrysalat – eller æggesalat, til silden – med løgringe og frisk dild ovenpå. Det er helt klart en af mine yndlings jule rugbrødsmadder. Karrysalaten er både nem og hurtig at lave, – består af æg, æble, cornichoner og løg, vendt sammen i en cremet dressing smag til med karry.
En færdiglavet karrysalat indeholder små pasta suppehorn, og det kan du også sagtens vælge at komme heri. De fås i hvert fald glutenfri.
Opskriften kommer her, og passer som tilbehør til sild til 4 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 3 kogte æg
- ½ æble
- ½ løg
- 6-8 cornichoner
- 3 spsk. laktosefri cremefraiche
- 3 spsk. mayonnaise
- ½ tsk. sennep
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. karry
- ½ tsk. gurkemeje
- Salt og frisk kværnet peber
SÅDAN GØR DU:
- Hak æg, æble, løg og cornichoner i små tern, og bland det sammen i en skål.
- Kom de resterende ingredienser ved, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
TIP:
Lad gerne karrysalaten stå og trække på køl i 30 minutter, så trækker karrysmagen mere igennem.
Det kan holde sig på køl i 2 dage.
Jeg kan virkelig også anbefale disse glutenfri fiskefileter – det er et MUST hos os når julefrokosterne melder sig i november og december.