Fiskefrikadeller med ramsløg
Fisk er sundt og godt, og skal gerne spises flere gange i ugen. En omgang hjemmelavet fiskefrikadeller er altid et hit hjemme hos os, og så er de tilmed de lækreste du kan spise, og super nemme og simple at lave.
Denne opskrift er på en helt klassisk fiskefars, som jeg har blandet ramsløg i. Ramsløgene giver en virkelig god smag til fisken, uden at det bliver for kraftigt. Du kan også komme andet fyld i af f.eks. grøntsager eller krydderurter, eller bare holde dem helt simple.
De kan både spises kolde, lune og varme, og f.eks. med tilbehør af ærtemos, nye kartofler med smør, frisk dild og en citronbåd.
Det er en god måde at få lidt fisk i de mindste, og med en klat remoulade, ja så er det næsten en sten-sikker vinder 🙂
Opskiften giver 12 fiskefrikadeller, og er til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 600 g. fersk fisk, f.eks. mørksej, torsk eller laks, eller en blanding
- 2 tsk. salt eller ramsløgssalt
- 1 stort løg, finthakket
- 2 æg
- 1 dl. GF. Havregryn, eller almindeligt
- 2 dl. laktosefri mælk
- 2 håndfuld hakket ramsløg
- Friskkværnet peber
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du:
- Skær fisken i mindre stykker og kom det i en foodprocesser sammen med saltet.
- Blend det fint og sejt.
- Tilsæt æg, løg, havregryn, mælk og friskkværnet peber, og blend det godt sammen.
- Kom farsen op i en skål, og rør ramsløgene i.
- Varm lidt olie på en pande, form 12 fiskefrikadeller og steg dem i 5-7 minutter på hver side.
TIP:
Lad gerne farsen trække i 20 minutter på køl, inden du begynder at stege dine fiskefrikadeller.
Det er vigtigt at røre/blende fisken helt sejt med salt. Ellers vil dine fiskefrikadeller smulder når du tilbereder dem.
Fiskefrikadellerne er fryseegnet, så lav evt. en dobbeltportion og kom det halve i fryseren. Så har i til en nem og sund omgang aftensmad på en travl hverdag.