Glutenfri æblekage med ristet hasselnødder
Reklame for Vangsgaardtreat.
Æbler, kanel og ristet hasselnødder – ja, de er altså bare bedste venner, hvis i spørger mig 🙂 Vangsgaardtreat forhandler de lækreste ristet og hakket hasselnødder, som gør sig helt perfekt i denne glutenfri æblekage. Herhjemme er de døbt nutellanødder, da de har en lille snert af nutella, men det gør nu bestemt ikke oplevelsen af dem ringere 😉
Æblekagen er svampet, sød og med lidt struktur fra nødderne, samt en karamelliseret top af æbler og kanelsukker – det er altså virkelig virkelig godt.
Servere gerne kagen lun, og med lidt cremefraiche ved siden af.
Opskriften passer til en springform på 26 cm, og er til 8-10 personer.
Det skal du bruge:
- 150 g. smeltet smør
- 110 g. sukker
- 3 æg
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æbler
- 60 g. mandler, fra vangsgaardtreat
- 60 g. ristet og hakket hasselnødder, fra Vangsgaardtreat
- 100 g. GF. Havregryn
- 50 g. kartoffelmel
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
Sådan gør du:
- Æg, sukker og vaniljesukker piskes luftigt og hvidt.
- Blend havregryn og mandler til mel i en minihakker, og bland det sammen med kartoffelmel, bagepulver, ½ tsk. kanel og ristet hakket hasselnødder.
- Vend herefter forsigtig melblandingen i æggesnapsen, og kom dejen i en smurt springform, med bagepapir i bunden.
- Skræl æblerne og skær dem i både, og fordel dem rundt på toppen af kagen.
- Bland 1 spsk. sukker og ½ tsk. kanel, og drys det ud over æblerne.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 40 minutter.
TIP:
Hvis du starter ud med at skrælle dine æbler, så lig dem i vand med lidt friskpresset citronsaft i. Så undgår du at de bliver brune inden brug.