Boller i karry med grøntsager, spidskålssalat & fuldkornsris
Det her er virkelig en hverdags favorit herhjemme. Den er fuld af smag, masser af grøntsager og fuldkorn – og virkelig børnevenlig.
Denne opskrift er stort set som den klassiske boller i karry, men jeg har piftet den op med revet gulerod og hvidløg i kødbollerne, for at tilføje flere grøntsager og fibre. Risene er skiftet ud med brune fuldkornsris og så har jeg lavet en spidskålssalat ved siden af, som virkelig går super godt til denne ret. Prøv den, i bliver ikke skuffet – og lad mig endelig høre jeres feedback 🙂
Det skal du bruge:
Opskriften er til 4 personer.
Kødboller:
- 1,8 l. kyllingefond
- 400 g. hakket kyllingekød
- 2 tsk. salt
- 1 mellemstort løg, finthakket
- 3 medium gulerødder, fintrevet
- 2 fed hvidløg
- 1,5 dl. havregryn
- 2 æg
- 1 dl. mælk
- Frisk kværnet peber
Sauce:
- 100 g. smørbar
- 4 spsk. mel
- 3 tsk. karry
- 1,6 L. fond fra kødbollerne
- 1 dl. Laktosefri piskefløde
- Citronsaft
- 2 tsk. Salt
- Frisk kværnet peber
Spidskålssalat:
- 1/2 spidskål
- 2 æbler
- Saften fra 1/2 citron
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du:
- Kyllingekød og salt røres sejt. (røres sammen)
- Tilsæt nu finthakket løg, fintrevet gulerod, presset hvidløg, havregryn, æg, frisk kværnet peber og mælk og rør det hele godt sammen.
- Lad det stå og trække i 10 minutter.
- Bring fonden i kog i en stor gryde imens farsen trækker.
- Når fonden koger formes 17 små kødboller med en ske og koges i 15 minutter.
- Lad det småkoge og ikke bulderkoge. (Kødbollerne vokser til dobbelt størrelse når du koger, så lav dem ikke for store)
- Imens kødbollerne koger laves spidskålssalaten.
- Snit spidskålen fint og skær æblerne ud i tern.
- Kom citronsaft på æblerne, så de ikke bliver brune og bland dem sammen med spidskålen.
- Hak persillen groft og vend det i salaten.
- Når kødbollerne er færdige tages de op af fonden og stilles til side. Fonden skal du bruge til karrysaucen, så hæld den i en skål, så kan du bruge gryden igen til at lave din karrysauce i.
- Smelt smørret i gryden og kom karry ned i.
- Lad det ‘brænde af’ (varm det igennem) og tilsæt så melet imens du pisker rundt, med et piskeris. Tag evt. gryden af varmen et par gange, så det ikke brænder på.
- Hæld nu fonden ned i gryden, af 3 omgange og pisk rigtig godt. Tag evt. gryden af varmen et par gange igen. Her gælder det virkelig om at piske, for at undgå klumper i saucen.
- Kom fløde ved og lad det koge i 15 min.
- Smag karryaucen til med salt, peber og citronsaft.
- Kom kødbollerne ned i den færdige sauce og kog det hele op i 2 min.
Kog risene som anvist på den pakke du køber.
Jeg bruger økologiske brune ris fra rize house, fra rema 1000. De skal koge i ca. 40 minutter, så dem starter jeg altid med at sætte over som det første.
TIP:
Karryen brændes af for at frigive flere aromaer i krydderrierne. Dette kan du gøre med stort set alle dine tørret krydderier, for at få mere smag ud af dem.
Hvis du gerne vil undgå ris, så smager boller i karry også fantastisk med spidskålssalaten som bund.