Brød

Glutenfri koldhævet grovboller med kerner og frø

Disse glutenfri grovboller med masser af kerner og frø er virkelig virkelig gode, -og faktisk noget af mit aller bedste glutenfri bagværk til dato. Det er de bedste glutenfri boller jeg nogensinde har smagt. – og hemmeligheden deler jeg med jer her i opskriften, så I også kan lykkes med et fantastisk bagværk.

Bollerne minder i smagen om en surdejsbolle, de har den sprødeste skorpe, er utrolig luftige indeni og smager bare fuldstændig fantastisk.

Jeg tilsætter græsk yoghurt, og langtidshæver dejen på køkkenbordet natten over, hvor smagen og strukturen i dejen rigtig kan få lov at udvikle sig. – og dette gør virkelig en verden til forskel.

Nyd dem på morgenbordet, som en sandwich, eller blot med dit yndlings tilbehør ovenpå – uanset hvad, så får de dælme hurtige ben at gå på 🙂

Opskriften får I her, og giver 12 glutenfri grovboller.

Det skal du bruge:

  • 6 dl. lunken vand
  • 15 g. gær
  • 45 g. HUSK, den grønne
  • 2 dl. græsk yoghurt
  • 150 g. glutenfri havremel (lav evt. dit eget)
  • 100 g. rismel
  • 50 g. kartoffelmel
  • 80 g. majsmel
  • 55 g. glutenfri havregryn
  • 55 g. græskarkerner
  • 55 g. hørfrø
  • 1,5 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter HUSK. Pisk gelemassen godt igennem i ca. 10 minutter, på medium hastighed på din køkkenmaskine. Lad det efterfølgende trække yderligere i 10 minutter.
  2. Tilsæt græsk yoghurt, og rør det godt ind i gelemassen, med dejkrogen på din køkkenmaskine.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen, samt kerner og frø, og tilsæt melblandingen af 3 omgange til dejen, imens din køkkenmaskine stadig rører. Vær opmærksom på at melblandingen er rørt godt ind i dejen, inden du tilsætter mere.
  4. Når alt melet er rørt i dejen, så lad den køre yderligere i 10 minutter på din køkkenmaskine.
  5. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et mørkt klæde, og stil dejen til hævning natten over på dit køkkenbord.
  6. Form 12 boller af dejen, kom dem på en bageplade med bagepapir og film dem godt med husholdningsfilm. Sørg for at der ikke kan komme luft ind til bollerne når de er filmet. Lad dem efterhæve i 1 time.
  7. Pensel dem med vand, og drys græskarkerner ud over. Bag dem ved 230 grader i 25 minutter.

TIP:

Jeg dækker altid min brød dej 100% til med husholdningsfilm, under hævningen. Dette holder på fugten i dejen, og gør dit bagværk mere ’saftig’. Sørg dog for ikke at filme dine boller for stramt, når de skal efterhæve på bagepladen, da der ellers ikke er plads til at de kan hæve ordentlig op. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *