Forloren hare
Forloren hare er klassisk dansk mad, som bare altid smager fantastisk. Jeg laver min forloren hare med hakket kyllingekød, glutenfri havregryn, løg, æg, salt, peber og pakker den ind i kalkun bacon på toppen.
Jeg servere den med friske timian blade, en cremet og frisk waldorfsalat, samt kogte kartofler og hjemmesyltet rødbede.
Det er et sundt og solidt måltid, som ikke kræver de store forberedelser, og som alle i familien kan spise med på.
Hvis du har lyst til mere klassisk dansk mad, så får du nogle af vores favoritter her:
Klassiske frikadeller med kartoffelsalat
Paprikagryde med kylling og grøntsager
Grydestegt kylling med rabarberkompot, agurkesalat og skysauce
Mørbradbøffer i fad med svampe, bacon og pølser
Flæskesteg med knasende sprøde svær
Opskriften på denne lækre forloren hare får i her, og giver et farsbrød til ca. 6 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 500 g. hakket kylling
- 1,5 tsk. salt
- 2 æg
- 1 stort løg
- 2 dl. havregryn
- 1 dl. laktosefri mælk
- Frisk kværnet peber
- 1 pakke kalkunbacon
- 1 tsk. laktosefri smør
SÅDAN GØR DU:
- Rør kyllingekødet sejt med salt i en skål, og kom havregrynene ned i.
- Skær løget i grove tern, og blend dem i en minihakker med æggene. På denne måde undgår du løgstykker i farsbrødet, som nogle børn ikke er så vilde med.
- Hæld ægge-løg massen op i skålen til kødet, og tilsæt peber og mælk.
- Rør det hele godt og grundigt sammen, og stil derefter farsen på køl i 20 minutter, så den kan få lov at samle sig.
- Smør et ildfast fad med smør i bunden, og form heri din forloren hare.
- Del kalkun bacon strimlerne midt på, og pak farsbrødet ind.
- Steg den forloren hare i ovnen ved 200 g. i ca. 35 minutter. Den skal have en kernetemperatur på 75 grader, når den er færdig.
Her er nogle af vores favoritter, som du kan servere til din forloren hare:
Waldorfsalat
Sensommersalat med kål, brombær og pistacie
Grønkålssalat med bagte jordskokker, sharonfrugt og ristet hasselnødder
Flødekartofler med tomat og brændt peberfrugt
Græske kartofler med oregano, feta og persille – eller helt almindelige hvide kogte kartofler med persille.
TIP:
Du kan sagtens lave dette farsbrød med andet hakket kød , – du erstatter bare kyllingekødet og kalkunbacon 1:1.
Når man skal lave en fars ret, som f.eks. denne forloren hare, eller frikadeller, så start altid med at røre det hakket kød sejt med salt. Du binder væsken i din fars meget meget bedre, og får et farsbrød, eller en frikadeller, som ikke falder fra hinanden i strukturen, – men som er saftig, fast og smager fantastisk.