Brød

Italiensk inspireret Focaccia med tomat, hvidløg, parmesan og timian

Focaccia er virkelig et lækkert madbrød og kan stor set spises til alt og varieres i alle mulige afskygninger med forskellige slags topping.
Dette Focaccia brød er lavet med grahamsmel så vi får lidt flere fuldkorn ind i vores mad. Brødet er mere mættende og smager fantastisk. Det har en sprød skorpe på toppen og er dejlig svampet indeni, præcis som et Focaccia brød skal være.

Det skal du bruge:

Opskriften giver et brød til ca. 10 personer.

  • 4 dl. Lunket vand
  • 25 g. Gær
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 1,5 tsk. Salt
  • 100 g. Grahamsmel
  • 530 g. Hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie (til hævning)
  • 1 ildfast fad i mellemstørelse

Topping:

  1. 10 cherry tomater
  2. 2 spsk. olivenolie
  3. 2 fed hvidløg
  4. 20 g. Fintrevet parmesan
  5. 5-7 stk. friske timianstilke
  6. Flagesalt

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt og olie.
  3. Kom grahamsmelet i og rør det sammen (brug evt. en køkkenmaskine)
  4. Tilsæt det halve af hvedemelet og rør det godt sammen.
  5. Kom nu det sidste hvedemel i lidt efter lidt, mens du rører/lader køkkenmaskinen gøre det for dig ? Dejen skal være glat og blød.
  6. Lad dejen blive i skålen og fordel olivenolien rundt på hele dejen.
  7. Stil dejen til hævning, med et klæde over, et lunt sted i 1 time.
  8. Smør dit ildfaste fad med lidt olivenolie og kom dejen ned i. Fordel dejen ved at trykke den ud med fingrene.
  9. Tænd ovnen på 180 grader.
  10. Kom nu topping på.
  11. Pensel hvidløgsolien ud på hele toppen af brødet, tryk tomater lidt ned i dejen, fordel parmesan, flagesalt og timian.
  12. Lad den efterhæve i 30 min, med et klæde over sig.
  13. Bag den i midten af ovnen i 35-40 minutter.

Server dit Focaccia brød lunt.

Topping:

  1. Del cherrytomaterne i halve.
  2. Bland olie og presset hvidløg i en lille skål.
  3. Riv parmesanen.

TIP:

Spar endelig ikke på olien her. En god og smagsfuld olivenolie giver det lækreste brød. Brug en god økologisk koldpresset olivenolie.
Hvis du vil have en sprød skorpe hele vejen rundt og under dit Focaccia brød, så bag det direkte på en bageplade eller en pizzasten.


Hvis du har rester tilbage af brødet, så brug det til madpakken, til fx. en sandwich. Det pifter virkelig din sandwich op, med smagen fra fyldet på toppen.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *