Brød,  Tilbehør

Pandebrød med sorte sesam og tzatziki

De lækreste og nemmeste pandebrød, som egner sig så godt som tilbehør til aftensmaden, i madpakken eller som brød til vietnamesiske bao. De er supernemme at lave, og børnene vil elske at være med til, at lave deres eget brød. Jeg har brugt bagepulver i denne opskrift, så de skal ikke efterhæve, men bare æltes sammen, formes og steges. Mega nemt.

Det skal du bruge:

Opskriften giver 4 brød.

  • 200 g. Mel
  • 1 tsk. Salt
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 dl. Vand
  • 1 spsk. Sorte sesam
  • 1 dl. Smagsneutral olie (til at pensle med og stege i)
  • 1 portion tzatziki

Sådan gør du:

  1. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Kom olie og vand ned til melblandingen og rør det godt sammen. Ælt dejen glat og smidig.
  3. Del dejen i 4 og form 4 tynde pandekager.
  4. Pensel hvert brød med lidt olie på den ene side og drys sesam ud over.
  5. Start med at stege den side med olie og sesam på.
  6. Varm lidt olie på en pande og steg pandebrødene i 5-7 minutter på hver side. Pensel den anden side med olie og drys sesam på, mens den ’første’ side steges.
  7. Når de er færdige, lægges de under et klæde for, at holde på varmen.

Servere dem gerne med det samme.

TIP:

Du kan holde dine pandebrød lune i ovnen, under et klæde, ved 60 grader. Du kan evt. komme lidt vand i et fad og sætte ind i ovnen, ved siden af dine brød. På denne måde danner du damp inde i din ovn og brødene holder sig dejlige svampede.

Rul gerne dejen ud med en kagerulle og lav brødene større (pandekage størrelse) så har du et glimrende brød til ungernes madpakker dagen efter – eller din egen. Fyld den feks. med salat, kylling og karrycreme.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *