Rugbrødscroutoner med havsalt
Det her er virkelig en genial måde at undgå madspild på. Lav alt dit gamle brød om til croutoner 🙂 – og du kan bruge alt brød, ikke kun rugbrød.
Gamle boller eller franskbrød bliver også superlækre af en tur i ovnen med olie og salt. Skær dem både i tern, stave eller tynde skiver.
Smagen på croutonerne kan varieres i uendelighed, men mine favoritter er bl.a. havsalt (som disse i opskriften nedenfor) hvidløg, timian, oregano eller chili.
De er perfekte i børnenes madpakker, som en sund snack til en lang skoledag, men også super lækre som topping til suppe eller i salater. Se fx. min opskrift på cæsar salad med rugbrødscroutons.
Det skal du bruge:
- Rugbrødsrester, feks. endeskiverne
- Olivenolie
- Havsalt
Sådan gør du:
- Skær dit rugbrød i tern og kom det i en skål.
- Hæld lidt olivenolie ud over og ryst eller bland rundt med en ske.
- Alle rugbrødsternene skal have lidt olie på sig.
- Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og drys med havsalt.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Vend rundt i dem et par gange imens de bager.
- Køl dem helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder i max. 2-3 uger.
TIP:
Frys alt dit gamle brød ned – også endeskiverne. Så har du altid brødrester i fryseren, som du kan tø op og lave til lækre sprøde croutoner.
En kommentar
Pingback: