
Rugbrødscroutoner med havsalt
Gammelt brød i nye klæder
Det her er virkelig en genial måde at undgå madspild på. Lav alt dit gamle brød om til croutoner 🙂 – og du kan bruge alt brød, ikke kun rugbrød.
Gamle boller eller franskbrød bliver også superlækre af en tur i ovnen med olie og salt. Skær dem både i tern, stave eller tynde skiver.
Smagen på croutonerne kan varieres i uendelighed, men mine favoritter er bl.a. havsalt (som disse i opskriften nedenfor) hvidløg, timian, oregano eller chili.
De er perfekte i børnenes madpakker, som en sund snack til en lang skoledag, men også super lækre som topping til suppe eller i salater. Se fx. min opskrift på cæsar salad med rugbrødscroutons.
Det skal du bruge:
- Rugbrødsrester, feks. endeskiverne
- Olivenolie
- Havsalt
Sådan gør du:
- Skær dit rugbrød i tern og kom det i en skål.
- Hæld lidt olivenolie ud over og ryst eller bland rundt med en ske.
- Alle rugbrødsternene skal have lidt olie på sig.
- Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og drys med havsalt.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Vend rundt i dem et par gange imens de bager.
- Køl dem helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder i max. 2-3 uger.
TIP:
Frys alt dit gamle brød ned – også endeskiverne. Så har du altid brødrester i fryseren, som du kan tø op og lave til lækre sprøde croutoner.

Cæsarsalat med croutoner
Du vil muligvis også synes om

Glutenfri fuldkornspølsehorn med sesamfrø
7. oktober 2022
Glutenfrie choko ‘rug’ med ristet hasselnødder
18. november 2020
En kommentar
Pingback: