Morgenmad

Smoothie med granatæble, gurkemeje og blomkål

Denne smoothie er virklig dejlig frisk. Den er perfekt om morgenen, da man nærmest mærker hvordan kroppen vækkes af de mange vitaminer og antioxidanter.

Gurkemeje er super anti-inflammatorisk, da det bekæmper betændelse i kroppen med stoffet curcumin, hvilket også er en kraftig antioxidant. Med sine helbredende egenskaber, er denne rod virkelig en vinder i sin smoothie.

Granatæbler, som denne smoothies primært består af, er fyldt med antioxidanter, er anti-inflammatorisk og indeholder kun ganske lidt frugt sukker, i forhold til andre frugter. Det er et superfood, så spis endelig løs af det syrlige og friske æble og få gavn af alle de gode og sunde egenskaber, som det gemmer på.

Det skal du bruge:

Opskriften giver et stor glas, ca. 800 ml.

  • 1/2 banan
  • 1/2 appelsin
  • 1 dl. blomkålsris, fra frost
  • 2 dl. granatæblekerner, fra frost
  • Gurkemeje, et stk. på 2 cm. (med skræl)
  • 1/2 avokado
  • 4 dl. vand

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i din blender og blend.
  2. Tilsæt evt. mere væske, for at justere konsistensen.

TIP:

I denne opskriften bruger du kun 1/2 appelsin, banan og avokado. Frys evt. de resterende halvdele ned, så har du hurtigt til en ny smoothie en anden dag.

I denne smoothies bruges der frosne granatæblekerner, men du kan også sagtens bruge friske.

Her får du min metode at åbne et granatæble på:

  1. Bank på granatæblet med en trægrydeske. Du skal banke på hele æblet.
  2. Del nu granatæblet i 4 både, med en kniv.
  3. Bræk hver båd lidt fra hinanden og kernerne vil nu falde ud. Pil de sidste ud med fingrene.
  4. Gør det hen over en skål, for at opsamle saften fra granatæblet. Drik det evt. når du er færdig eller gem det til en vinaigrette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *