Aftensmad,  Frokost,  Madpakken

Thai inspireret kyllingefrikadeller med rød karrypasta

Disse kyllingefrikadeller er virkelig lækre, både varme og kolde. De egner sig perfekt i madpakken, som tilbehør til en pastasalat eller kartoffelsalat. De er meget børnevenlige og fyldt med sunde og gode næringsstoffer.

De er ikke stærke, som navnet godt kan antyde, men derimod fulde af smag.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

  • 400 g. hakket kyllingkød
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 finthakket løg
  • 2 fint revet gulerødder
  • 3 spsk. kokoscreme (det tykke fra kokosmælken)
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 2 dl. havregryn
  • 2 æg i str. M/L
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. kokosolie (til stegning)

Sådan gør du:

  1. Start med at forberede dine grøntsager.
  2. Finthak løget og riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
  3. Rør kyllingkødet sejt med salt.
  4. Kom alle de andre ingredienser ned til kødet og rør det hele sammen.
  5. Lad farsen stå og trække på køl i 15 minutter.
  6. Steg dine frikadeller på en varm pande, med kokosolie.

TIP:

Når jeg laver frikadeller, bruner jeg dem ofte på panden og steger dem derefter færdig i ovnen. Jeg synes det er nemmere og så suger de heller ikke så meget fedtstof til sig, som hvis man kun steger dem på panden. Du får stadig en flot sprød stegeskorpe på dine dumser 🙂

Steg dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *