Brød

Bamseboller med chokolade

Helt klassiske og børnevenlige chokoladeboller – og en voksen favorit. De er virkelig svampet og bløde – og fyldt med chokoladestykker. Mums 🙂 Intet slår den skønne duft af disse boller, når de lige er kommet ud af ovnen.

Bag dem til eftermiddagshyggen, børnefødselsdagen eller bare fordi du har lyst. Bedre chokolade boller findes virkelig ikke.

Dejen til disse bamseboller med chokolade er lidt klistret, men det skal den være. Tilsæt endelig ikke mere mel, da dine boller så bliver tørre. Bollerne hæver meget op under bagningen, så du ender ud med store, bløde og svampet chokoladeboller.

De holder sig dejlig svampet og bløde i et par dage.

Det skal du bruge:

Opskriften giver 10 bamseboller med chokolade.

  • 2,5 dl. mælk (35 grader varmt)
  • 30 g. gær
  • 600 g. mel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 70 g. sukker
  • 2 æg
  • 85 g. smør
  • 110 g. callebaut chokolade knapper, 57% (den er laktosefri)
  • 1 tsk. smags neutralt olie (til dine hænder)
  • 1 æg (til pensling)
  • 1 køkkenmaskine

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i den lunkne mælk (brug et termometer for at tjekke temperaturen)
  2. Rør på køkkenmaskinen, med dejkrogen, det halve af melet i mælk- og gær blandingen. Lad det røre i 2 minutter, til du har en ensartet dej.
  3. Tilsæt æggene og rør dem ud i.
  4. Kom det sidste mel, kardemomme, sukker og salt i og lad det røre i 3 minutter ved middel hastighed.
  5. Rør til sidst smørret i og lad dejen køre ved middel hastighed i 8 minutter. (Dejen skal klister lidt)
  6. Kom lidt smags neutralt olie på dine hænder og tag dejen op af skålen. Fold kanterne på din dej ind under dejen, så du får strammet overfladen op. Gør dette et par gange hele vejen rundt om dejen, til du har en stram og glat overflade.
  7. Kom dejen tilbage i skålen og beklæd den med husholdningfilm, så det slutter tæt. Kom et mørkt klæde over til sidst. Stil dejen til hævning i 1 time, et lunt sted, feks. i vindueskarmen.
  8. Drys ganske lidt mel ud på køkkenbordet og kom dejen herpå. Fold/ælt chokoladeknapperne ind i dejen, så de bliver fordelt i hele dejen. Rul en lang pølse og skær 10 boller af dejen.
  9. Stram hver bolle op, ved at folde siderne ind under bollen og slut af med at trille den på bordet. Bollen har nu en flot rund form, en stram og glat overflade. Gentag dette med alle bollerne.
  10. Læg bollerne med 1 cm. afstand til hinanden, på en bradeplade med bagepapir. Lav 2 rækker med 5 boller i hver.
  11. Fugt et klæde, læg det over bollerne og stil dem til hævning et lunt sted igen i 1 time.
  12. Pensel dem med æg og bag dine bamseboller med chokolade ved 200 grader i 14 minutter.

Servere dine nybagte bamseboller med chokolade, lettere afkølet og med et ordentligt lag tandsmør 🙂

TIP:

Rengøringen af din dejskål kan mange gange blive noget klistret snask og din opvaskebørste eller svamp er helt fedtet ind i dej. Et lille tip er her, at bruge koldt vand. Det får ikke dejresterne til at klistre på samme måde, som når du bruger varmt vand. Rengøre den derfor i koldt vand og når dejresterne er væk, kan du vaske den af i sæbe og varmt vand.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *