Aftensmad,  Frokost,  Madpakken,  Salater

Græsk inspireret kikærtesalat med soya ristet mandler

Her er en sindsyg lækker måltidssalat, som er sprød, frisk og utrolig mættende. – og endda virkelig nem at lave 🙂

Den er fyldt med vitaminer og mineraler, samt proteiner som du får fra både kikærter og mandler og de gode sunde fedtsyrer, som du får fra avokadoen.

Jeg kommer ingen dressing på denne salat, da olien fra de soltørret tomater og citronsaften giver masser af dejlig smag, foruden de skønne grøntsager, men du kan sagtens lave en vinaigrette at komme på.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 2 personer.

  • 240 g. Kikærter, svarende til 1 dåse.
  • 10 cherrytomater
  • 1 stykke agurk på 10 cm.
  • 1/4 rødløg
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 lille håndfuld spinat
  • 3 soltørret tomater, dem i olie
  • 1 avokado
  • Saften fra 1/2 citron
  • Soya ristet mandler

Sådan gør du:

  1. Halvere cherrytomaterne, del agurken på langs og snit den i skiver, snit rødløget i fine tynde skiver, hak spinat og persille groft og hak de soltørret tomater fint.
  2. Fjern stenen og skræl fra avokadoen, skær den i tynde både og kom citronsaft ud over.
  3. Bland nu alle tingene i en skål og servere salaten med soya ristet mandler ovenpå.

TIP:

Der er virkelig penge at hente, hvis du selv koger dine kikærter. Sæt dem i blød i minimum 12 timer, kassere vandet og kog dem i nyt vand med grøntsagsboullion og urtesalt. – det giver dem en fantastisk smag.

Hvis du bruger forkogte kikærter fra dåse, så skyl dem i en si under koldt vand, så ‘dåsevandet’ bliver skyllet af dem.

Kog gerne en hel pose og frys dem ned som du ikke bruger.

Du kan også lave falafler eller hummus ud af dine kikærter – og fryse begge dele efterfølgende. På denne måde har du altid sunde og gode retter tæt ved hånden på og til en travl hverdag, eller hvis det bare skal være nemt og hurtigt.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *