Efterårs pariser med karamelliseret rødløg og grønkål
Reklame for Vangsgaardtreat
Pariserbøf er en god gammeldags klassiker, der her har fået et efterårsløft med søde karamelliseret rødløg og en god portion grønkål.
Den nye økologiske ahorn sirup fra Vangsgaardtreat er perfekt til de karamelliseret rødløg og smager simpelthen så godt. Jeg har brugt deres dadelsirup til at lave en sød mayonnaise-senneps spread med, som gør sig så godt til hakkebøffen, de karamelliseret rødløg og grønkålen.
Parisbøf er et rigtig mande-måltid, hvis du spørger mig, og en blanding af brød, kød og masser af æggeblomme. I min version kan alle være med, da kålen og persillen frisker rettet tilpas op og tilmed også gør den en del sundere.
Opskriften er til 2 personer.
Det skal du bruge:
Karamelliseret rødløg:
- 3 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. mørk balsamico
- 2 spsk. økologisk ahorn sirup, fra Vangsgaardtreat
- ½ tsk. Himalaya salt
Til efterårs pariserne:
- 400 g. god økologisk hakket oksekød
- 2 skiver groft franskbrød, gerne tykke skiver på 2 cm. hver
- 2 spsk. groft hakket kapers
- ½ fint hakket rødløg
- 1 lille håndfuld groft hakket persille
- 2 tsk. høvlet peberrod
- 4 spsk. hakket rødbeder
- 2 håndfulde hakket grønkål
- 4 pasteuriseret æggeblommer
- 4 tsk. Vegansk mayonasise eller salatmayonnaise
- 1 tsk. Dijion sennep
- 1 tsk. Dadelsirup, fra Vangsgaardtreat
Sådan gør du:
Karamelliseret rødløg:
- Pil skrællen af rødløgene og del et løg i 8 både.Gentag med de sidste.
- Kom løgene i et ildfast fad og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend rundt i dem, så alle løg har fået lidt marinade på sig.
- Bag dem i ovnen ved 175 grader i 40 minutter. Vendt rundt i dem et par gange undervejs.
- Opbevare dem på køl efterfølgende.
Samling af efterårs pariserne:
- I en skål røres kapers, rødløg og persille sammen.
- Mayonnaise, sennep og dadelsirup røres sammen i en anden skål.
- Form 2 bøffer, på 200 g. hver og steg dem på en pande i ca. 5-7 minutter på hver side, alt afhænig af tykkelsen på dine bøffer. Krydre dem når de er færdig stegte med havsalt og frisk kværnet peber.
- Rist de 2 skiver franskbrød i en brødrister og smør dem med mayonnaise cremen.
- Kom grønkål på, hakkebøfferne, karamelliseret rødløg, rødbeder, peberrod og slut af med kapers blandingen.
- Servere æggeblommen ved siden af eller hæld den ud over pariserbøfferne som det sidste.
TIP:
For en endnu sundere udgave kan du evt. skifte franskbrødet ud med rugbrød. Rist det gerne for at tilføje sprødhed til retten.