Aftensmad,  Salater,  Tilbehør

Vegansk parmesan

Reklame for Vangsgaardtreat

Hvis du gerne vil skære ned, eller helt undgå mælkeprodukter – eller lever vegansk, så er denne veganske parmesan virkelig et forsøg værd.

Den er super nem at lave og består kun af 3 ingredienser. – Solsikkekerner, gærflager og salt.

Gærflagerne har en mild oste-nøddeagtig smag, og bidrager med umami smagen, som tilsammen med solsikkekernerne, fra Vangsgaardtreat, smager meget af parmesan. Det er faktisk ret fantastisk, og lækkert.

Dette er en god basis opskrift på en vegansk parmesan, og du kan nemt tilføje forskellige krydderrier, som f.eks. hvidløgspulver, oregano, timian eller chili til den efterfølgende.

Drys den ovenpå pasta, bolognese, salater, kartofler osv. – Den anvendes ligesom en almindelig parmesan.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienser i en minihakker og blend det helt fint.

TIP:

Gærflager er fremstillet af inaktiv gær, altså ikke et ’levende’ produkt som f.eks. bagegær. – og derfor kan du ikke bage med det. Men der er derimod mange andre anveldelse muligheder, hvoraf en vegansk parmesan er én af dem. De små gule flager er spækket op med kostfibre og protein, hvilket gør dem noget mere ernærringsvenlige, iforhold til almindelig ost. 

Prøv f.eks. at komme gærflagerne i en bechamelsauce til lasagnen, istedetfor ost – det er virkelig lækkert.

Opbevare din veganske parmesan i en lufttæt beholder eller i et sylteglas i en skuffe, hvor den kan holde sig i en månedestid.

Gærflagerne forhandles i de fleste helsekost butikker.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *