Svampet glutenfrie pølsehorn med oregano og tomatpasta
Glutenfri (og laktosefrie) pølsehorn med oregano og tomatpasta. De er utrolige svampet, bløde og luftige, og smager helt vildt fantastiske. I dejen har jeg brugt quinoamel, som indeholder en masse protein og fibre, hvilket medvirker til mæthed og en god energifordeling i pølsehornene. Det kan købes i de fleste større supermarkeder og helsekostforretninger.
Dette er virkelig en lækker opskrift på glutenfri pølsehorn, som både indeholder masser fibre, protein og gode fedtstoffer – og her kommer opskriften 🙂
Opskriften giver 14 stk.
Det skal du bruge:
- 3 dl. mælk
- 20 g. gær
- 1,5 spsk. husk (den gule)
- 1 æg
- 70 g. smør
- 80 g. gf. Havregryn
- 100 g. fuldkornsrismel
- 70 g. maizena
- 50 g. Quinoamel
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
- Tomat pasta, fra Urtekram (Den i en glasflaske)
- 7 pølser, delt i halve (14 stk.)
Sådan gør du:
- Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt husk og pisk det sammen på mellem hastighed i ca. 3 minutter, indtil massen gelerer og bliver meget tyk. Lad det hvile i 10 minutter.
- Bland imens alle de tørre ingredienser sammen.
- Kom ægget og det halve af melet i og rør det sammen i 3 minutter.
- Tilsæt det smeltet lune smør sammen med resten af melet, og lad dejen køre på mellem hastighed i 7 minutter.
- Kom husholdningsfilm og et klæde over skålen, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
- Smør lidt olie ud på bordet, eller et silikone underlag, og rul dejen ud til en cirkel herpå.
- Del dejen i 14 trekanter og kom en tsk. tomatpasta på hver trekant. Læg en pølse på og rul dem sammen.
- Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir, med snippen (spidsen) nedad, så åbner de sig ikke under bagning.
- Kom husholdningsfilm og et klæde over bagepladen, og stil pølsehornene til efterhævning i 1 time, et lunt sted.
- Bag dem efterfølgende ved 200 grader i 15 minutter.
TIP:
Pølsehornene er fryseegnet, så bag gerne en dobbeltportion, så du altid har nogle liggende i fryseren. De er super gode og sunde at sende med de mindste i madpakken, eller til eftermiddagsmad.
Spis også gerne et par stykker når de er færdigbagte, og kølet lidt af 🙂