Grøn salat med forårsløg, varmrøget laks og tørret mango
Det her, det er virkelig en lækker salat. Den byder både på kulhydraer, proteiner og fedt – hvilken gør den til en super god måltidssalat, som du enten kan spise til frokost eller aftensmad.
Salaten indeholder både sprøde grønne grøntsager, varmrøget laks, det lækreste tørret mango, samt en karrycreme til at toppe hele herligheden med 🙂
Kombinationen af grøntsagerne, laks, mango og karrycremen er virkelig virkelig lækkert.
Jeg håber i vil prøve den, for er overbevidst om, at i vil lave den igen 🙂
Her har i opskriften som giver 1 portion, og er til 1 person.
Det skal du bruge:
- 100 g. kogte kolde kartofler (Ca. 2 stk)
- 1 dl. ærter
- 50 g. broccolibuketter
- 5 stk. sukkerærter
- ½ avokado
- ½ forårsløg (det grønne/toppen)
- ½ varmrøget laks
- 1 spsk. solsikkekerner
- 3-5 stykker tørret mango
- Evt. lidt friskpresset limesaft
Karrycreme:
- 2 spsk. cremefraiche, 18 %
- ¼ tsk. karry
- 1 knivspids sennep
- Friskkværnet peber
- Lidt limesaft og salt
Sådan gør du:
- Rist solsikkekernerne på en tør varm pande, indtil de tager lidt farve. Krydder dem med salt.
- Del kartofler og sukkerærter i mindre stykker, snit forårsløget fint og skær avokadoen i tern.
- Kom det i en skål sammen med ærter, broccoli og smulder laksen heri.
- Vend det sammen med de ristet solsikkekerner og hakket tørret mango. Pres idt limesaft ud over.
- Anret det på en tallerken og kom karrycremen ud over.
TIP:
Lav gerne en stor portion af de ristet solsikkekerner, så har du altid ristet kerner og knas lige ved hånden, når du laver en salat – eller bare vil snacke lidt. (For det kan virkelig også anbefales) 🙂
En kommentar
Pingback: