Glutenfri sprød granola med gojibær og kokos
Jeg synes selv denne granola er lidt af en luksus granola, da den indeholder en masse lækre nødder og tørret frugter. Siruppen som hældes ud over, for at give både smag og sprødhed når den ristet i ovnen, er med en lille snert af peanutbutter og kanel, som virkelig smager fantastisk.
Jeg er blevet helt vild med at toppe min smoothiebowl med en sprød granola, da det giver en knasende og en virkelig dejlig smag dertil.
Prøv f.eks. denne morgenmadsbowl med blåbær, hvor denne granola smager helt fantastisk ovenpå, eller denne chiagrød med kokosmælk og ananas-mango pure.
Ved du egentlig hvad forskellen er på en granola og en mysli? – hvis ikke, så læs med nede i mit TIP under opskriften, hvor jeg beskriver forskellen 🙂
Det skal du bruge:
- 150 g. GF. Havregryn
- 70 g. græskarkerner
- 70 g. mandler
- 70 g. hasselnødder
- 20 g. kokosolie
- 1 tsk. kanel
- 2 spsk. dadelsirup eller ahornsirup
- 1 tsk. peanutbutter
- 1 dl. kokosmel
- 1 dl. tørret blåbær
- 1 dl. tørret gojibær
Sådan gør du:
- I en lille kasserolle smeltes kokosolie, dadelsirup, peanutbutter og kanel.
- Hak mandler og hasselnødder groft, og bland det sammen med havregryn og græskarkerner i en skål.
- Hæld den smeltet sirup fra kasserollen ud over, og vend det godt sammen.
- Kom myslien på en bradeplade med bagepapir, og bag det i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Rør gerne rundt i det et par gange undervejs.
- Lad granolaen afkøle helt og bland herefter kokosmel, blåbær og gojibær i.
- Opbevar granolaen i en lufttæt beholder, hvor det kan holde sig i 1 månedstid.
TIP:
Jeg kan godt blive forvirret nogle gange over navnet mysli og granola, for hvad er forskellen egentligt, eller er det det samme? Jeg har undersøgt og læst på nettet, og er kommet frem til dette:
Granola er ristet, hvor mysli er rå – alså ikke ristet i ovnen eller på panden.
Personligt kan jeg bedst lide en granola, da sprødheden er rigtig lækker, og ovenpå en smoothie bowl eller yoghurt knaser det dejligt. Hvilken én af udgaverne er du mest til?
En kommentar
Pingback: