Madplan til uge 18
Så er den første uges madplan klar til jer – Juhuuuuu 🙂
Den byder på koteletter i fad med masser af grøntsager, de sprødeste fiskepinde med panko, spinatvafler ala tacos, som virkelig er et kæmpe hit herhjemme, da Sophia selv kan få lov til at ’bygge’ sin egen mad. (og jeg får masser af grøntsager i hende) 😉 Derudover byder den også på kødboller i gul karry med kokosmælk, grøntsager og cashewnødder, som er den lækreste thaiinspireret udgave af boller i karry, og i weekenden en smagsfuld blomkålspizza med serrano, rucola og oliven.
Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂
Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.
Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en rester-liste.
Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.
Rester-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det i madpakkerne eller til frokost 🙂
Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂
Madplan til uge 18
Mandag: Koteletter i fad med svampe, bacon, pølser, grøntsager. Serveres med ris til.
Tirsdag: Fiskepinde med panko og estragon mayonnaise. Serveres med små ovnbagte kartofler og edamamebønner.
Onsdag: Rester fra Mandag og tirsdag.
Torsdag: Spinatvafler med hakket oksekød, grøntsager og rød dressing. Brug evt. disse grøntsager: Rød snack peber, forårsløg, agurk, tomater, savoykål, majs, rødløg og ½ pose vegansk revet ost.
Fredag: Kødboller i gul karry med kokosmælk, grøntsager og cashewnødder. Serveres med ris til.
Lørdag: Blomkålspizza med serrano, rucola og oliven.
Søndag: Rester fra fredag og lørdag.
INDKØBSSEDDEL:
KØD & FISK:
- 600 g. lys fisk, f.eks. kuller, torsk eller lys sej
- 450 g. hakket kylling
- 400 g. hakket oksekød
- 4-6 koteletter
- 120 g. bacon i tern
- 200 g. brunch pølser
- 1 pakke serrano
MEJERI:
- 9 æg
- 2 pasteuriseret æggeblommer
- 1 naturel laktosefri flødeost
- 1 pose laktosefri mozzarella
- 1 pose vegansk revet ost
- 1 laktosefri hytteost
- 1 Laktosefri cremefraiche
- 1 Laktosefri fløde
GRØNTSAGER:
- 1 bd. forårsløg
- 1 lille pose gulerødder
- 200 g. brune mark champignon
- 1 squash
- 3 rød snack peber
- 1 agurk
- 2 bakke cherrytomater
- 1 savoykål
- 1 pose rucola
- 1 citron
- 1 lime
- 800 g. små kartofler
- 1 blomkål
- Frisk estragon
- Frisk timian
- Frisk basilikum
FROST:
- 400 g. edamamebønner
- 200 g. spinat
- 200 g. majs
KOLONIAL:
- 1 glas gul karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 100 g. saltet cashewnødder
- 1 pose panko (Erstat med Cornflakes for glutenfri)
- 2 tsk. tomatpure
- 1 lille glas soltørre tomater
- 1 dåse hakket tomat
- 1 lille glas oliven, uden sten
BASISLAGER:
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 rødløg
- Salt & friskkværnet peber
- ½ dl. laktosefri mælk
- 4 dl. GF. Havregryn
- Kokosolie
- 2 tsk. Karry
- 2,5 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 6 dl. brune eller hvide ris (rå)
- 3 spsk. grahamsmel (Erstat med rismel for glutenfri)
- 3 dl. Rapsolie
- 2 tsk. Olivenolie
- 1 tsk. dijion sennep, eller anden sennep
- 2 tsk. HUSK, den gule
- 4 tsk. æbleeddike, eller lys lager eddike
RESTER-LISTE:
- 150 ml. Laktosefri hytteost
- Næsten 1 helt bøtte laktosefri flødeost, naturel
- 100 ml. Laktosefri fløde
- ½ sayoykål
- ½ pose rucola
- 6 stk. Pasteuriseret æggeblommer
- ½ squash
- 1 forårsløg
- ½ lime
- ¾ glas gul karry pasta
- ½ pose panko
- ½ dåse tomatpure
- ½ glas soltørret tomater
- Gulerødder (brug dem evt. i børnenes madpakker)
- ½ rød snack peber (brug den evt. i børnenes madpakker)