Sprøde, knasende og saftige glutenfri nuggets med kylling. De er er kæmpe hit herhjemme, og tager ingen tid at lave. De tilberedes i ovnen, så du i mellemtiden kan lave lidt tilbehør dertil. Er der rester tilbage, så fungere de også glimrende kolde i madpakken til de små dagen efter.
Endnu en hverdagsfavorit, til både børn og voksne.
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge:
450 g. kyllingfilet
30 g. majsmel
150 g. cornflakes, uden sukker
2 æg
1 tsk. paprika
½ tsk. karry
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skær kyllingefileterne igennem i midten, så 1 kyllingfilet bliver til 2 flade stykker. Del hver stykke i mindre stykker.
I en dyb tallerken blandes majsmel, salt, paprika, karry og friskkværnet peber.
Knus cornflakesene i en pose, og kom dem i en dyb tallerken.
Pisk de 2 æg sammen i en tredje dyb tallerken.
Start med at vende kyllingestykkerne i majsmel-blandingen, derefter i æggene og til sidst i de knuste cornflakes.
Kom dine nuggtes på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
Sørg for at dine kyllingestykker er lige tykke. Du undgår at de bliver tørre ved tilberedningen, da de skal have lige lang tid, hvis de har samme tykkelse.