Madplan til uge 21
Indeholder reklamelink for Vangsgaardtreat.
Så er madplanen til uge 21 klar til jer, og den oser virkelig af forår og sommer 🙂
Vi er en del i det græske og italienske køkken, og man kan næsten smage og fornemme feriestemningen rundt om aften bordet. Det er en madplan som jeg tror vi også hoppe med på, da alle retterne er på vores top 10, og som bare smager helt fantastiske. Det er sunde og lette retter, med masser af grønt og mozzarella 🙂
Ugen byder b.la. på bacon svøbt kyllingebryst, fyldt med en lækker fetacreme og en glutenfri pastasalat med ramsløgspesto, der er grillspyd med oksekød, grøntsager, kartofler og tzatziki samt en græsk tomatsalat, og en glutenfri kylling-bacon sandwich med gnave-rødder.
I weekenden står den på en cremet lakselasagne med grøntsager, og en sprød italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella og rucola.
Af forberedelse skal der laves ramsløgspesto til mandag, bages glutenfri sandwichbrød til onsdag og nødder til nøddefløden skal sættes i blød torsdag aften.
Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂
Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.
Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en reste-liste.
Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, plus rester fra forrige uge, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.
Reste-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det til frokost, fryse det eller som ekstra supplement til aftensmaden.
Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂
Mandag: Bacon svøbt kyllingebryst fyldt med feta, soltørret tomater og timian, og pastasalat med ramsløgspesto, asparges og BBQ ristet mandler.
Tirsdag: Grillspyd med oksekød, grøntsager og tzatziki, og en græsk tomatsalat med balsamico
Onsdag: Glutenfri kylling-bacon sandwich med gnave-gulerødder ved siden af
Torsdag: Rester fra mandag, tirsdag og onsdag.
Fredag: Glutenfri lakselasagne med spinat, asparges og nøddefløde (brug også resten af porre, fra sidste, uger heri)
Lørdag: Italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella, rucola og basilikum. Lav en dobbelt portion. (Pizzadejen er ikke glutenfri)
Søndag: Rester fra fredag og lørdag.
INDKØBSSEDDEL:
KØD & FISK:
- 4 stk. kyllingebrystfileter
- 300 g. Bacon i skiver
- 350 g. okseinderlår i tern
- 1 pakke kyllingepålæg
- 600 g. fersk laks (køb det gerne hos fiskemanden på dagen hvor du skal bruge det)
- 20 skiver parmaskinke
MEJERI:
- 2 bøtter laktosefri feta
- 1 laktosefri fløde
- 6 poser laktosefri mozzarella
- 20 g. parmesan
- 3 dl. laktosefri mælk
- 1 bøtte laktosefri cremefraiche
- 1 pakke gær
- 1 vegansk smørbar
- 1 bøtte laktosefri naturel smøreost
- 1 pakke veggiost i skiver
GRØNTSAGER:
- 1 potte frisk timian
- 1 lille potte frisk persille
- 1 potte frisk basilikum
- 60 g. Ramsløg
- 1 hjertesalat
- 1 pose rucola
- 2 agurker
- 1 rød snack peber
- 1 citron
- 1 lille bakke cherrytomater
- 1 bundt asparges
- 1 pose sukkerærter
- 16 små nye kartofler
- 1 squash
- 4 rødløg
- 1 alm. løg
- 125 g. babyspinatblade (1 bakke)
- 2 store tomater
- 8 gulerødder
FROST:
- 400 g. spinat
KOLONIAL:
- 1 pose GF. Majspasta skruer
- 20 g. pinjekerner
- 100 g. cashewnødder
- BBQ mandler
- 8 grillspyd
- 1 glas kalamata oliven
- 200 g. fuldkornsrismel
- 100 g. maizena
- GF. Lasagneplader
- 400 g. manitobamel
- 1 glas soltørret tomater
BASISLAGER:
- ½ glas hakket soltørret tomater (rest fra sidte uge)
- Friskkværnet peber & salt
- Urtesalt
- Oliveneolie
- Rapsolie
- Balsamico
- ½ tsk. sennep
- 2 tsk. æbleeddike
- 1 tsk. karry
- 3 tsk. muskatnød
- 1 tsk. stærk paprika
- ½ tsk. spidskommen
- ½ bøtte laktosefri græsk yoghurt (rest fra sidste uge. Hvis i har spist den til morgenmad, så køb en ny)
- 4 fed hvidløg
- 40 g. HUSK (den gule)
- 150 g. GF. Havregryn
- Hjemmerørt mayonnaise
- ½ dåse tomatpuré (rest fra sidste uge)
RESTER:
- ½ potte estragon (fra sidste uge)
- 150 g. hakket grønkål (det kan sagtens holde sig i et par uger i køleskabet)
- ½ bøtte laktosefri feta
- ½ laktosefri fløde
- 5 g. gær
- ½ pakke veggiost i skiver (Kom det evt. ovenpå den italienske pizza, og spar 1 pose mozzarella)
- ½ pakke vegansk smørbar (brug den i madpakkerne)
- Parmesan
- ½ hjertesalat (brug den i madpakken, eller kom ekstra i pastasalaten)
- ½ agurk (brug den evt. i børnenes madpakker)
- ½ rød snackpeber (brug den ev. I børnenes madpakker)
- ½ citron
- ½ pose sukkerærter (brug den i børnenes madpakker)
- ½ squash (skær den i tern, bag den i ovnen og brug den i madpakken)
- ½ pose GF. Majspasta skruer
- ½ glas soltørret tomater