Laks i cremet karrysauce med grøntsager og ristet sesam
Reklame for Vangsgaardtreat
Her er opskriften på en super nem hverdagsret, som kan tilberedes på under 30 minutter.
Saftige laksesteaks i en cremet karrysauce med kokosmælk, grøntssager, rød karry pasta og knasende sprøde ristet sesamfrø. Jeg har brugt en pose økologisk frost grønt med karry, da du er foruden alt snitte arbejdet, og så er det både nemt, hurtigt og billigt. – men du kan sagtens vælge 3-4 af dine yndlingsgrøntsager og tilsætte dem istedet.
Retten smages til med friskpresset lime, sweet chili sauce og ristet sesamfrø, fra Vangsgaardtreat.
Opskriften er til 2 personer.
Det skal du bruge:
- 2 laksesteaks, på ca. 150 g. pr. stk.
- 1 pose frost grønt med karry, på 400 g.
- 1 tsk. rød karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- Saften fra 1 lime
- 1 spsk. sweet chili sauce
- ½ dl. sesamfrø, fra Vangsgaardtreat
- Kokosolie, fra Vangsgaardtreat
Sådan gør du:
- Rist sesamfrøene på en tør og varm pande, i et par minutter. Hæld dem derefter i en skål.
- Fjern skindet fra laksesteaksene, og steg dem i et par minutter på hver side, i lidt kokosolie. Når laksen er færdig stegt, lægges de til side på en tallerken.
- På samme pande kommes frost grøntsagerne på, og steges i et par minutter med karrypasta.
- Hæld kokosmælk ved, og kog det op. Smag saucen til med frisk presset limesaft, sweet chili sauce, sat og peber.
- Læg laksen tilbage i panden, og servere retten med fuldkornsris eller fuldkornspasta.
TIP:
Til de travle hverdage, hvor man ikke vil gå ned på et sundt og nærende aftenmåltid, der kan jeg virkelig anbefale Rema 1000 økologiske frost mix grøntsagsposer. De er snittet, krydret og lige klar til brug direkte fra fryseren. – og så indeholder frosne grøntsager faktisk lidt flere vitaminer og mineraler end de friske, da de høstes og fryses ned med det samme 🙂