Linsepandekager med nudler, sprøde grøntsager og thaidressing
Disse madpandekager er lavet på røde linser, som indeholder masser af protein og kostfibre. De er utrolig nemme at lave, hvis du har en kraftig blender, og steges super nemt i lidt olivenolie, hvor dejen smøres ud på panden.
De er gluten- og laktosefri, og er her lavet i en vegansk udgave med fyld af ris nudler, friske sprøde grøntsager, en skøn og nem thaidressing og saltet peanuts. – lidt ala rispapirsruller, blot med en protein rig pandekage i stedet. Det er et smagsfuldt, nærende og mættende måltid, som herhjemme hitter ret godt.
Linsepandekagerne kan både spises kolde og varme, og fungere også super godt i madpakken. Fyldet kan varieres alt efter hvad du lige har lyst til, eller hvad køleskabet gemmer på.
Opskriften giver 6 lækre og bløde linsepandekager.
Det skal du bruge:
Linsepandekager:
- 2 dl. røde linser
- 3 dl. vand
- ½ tsk. salt
- Olivenolie til stegning
Thaidressing:
- 4 dl. vegansk naturel yoghurt, f.eks. Alpo
- 1 tsk. rød karry pasta
- Saften fra ½ citron
- Salt og frisk kværnet peber
Fyld:
- Hakket grønkål
- Kogte og afkølet ris nudler
- Rød peberfrugt
- Agurk
- Gulerod
- Avokado
- Saltet peanuts
- Sød chilisauce
Sådan gør du:
- Skyl linserne grundigt i en sigte, under koldt vand. Blend dem sammen med vand og salt til en ensartet dej.
- Varm lidt olivenolie i en pande, hæld lidt dej ud i midten af panden og fordel pandekagedejen ud med en ske. Jeg laver ikke mine pandekager for store, da jeg synes de er lækre når de er lidt mindre i størrelsen.
TIP:
Røde splitlinser indeholder 24 g. protein og 11 g. kostfibre, pr. 100 g. hvilken gør dem til små næringsrige og mættende frø. De skal ikke sættes i blød før brug, blot skylles godt.
Når du har kogt ris nudlerne, så skyld dem under den kolde hane. Dette afhjælper at de ikke klistre sammen. Hvis du har kogt dem dagen i forvejen, og de alligevel har klistret sig sammen, så skyller du dem blot igen under den kolde hane.