
Smoothie med rødbede, hindbær og ingefær
Denne friske og smagsfulde smoothie, er virkelig et hit herhjemme om morgen. Den er opkvikkende pga. det høje indhold af vitaminer og mineraler, og sparker dig godt i gang med dagen, pga. den generøse mænge ingefær. – Du styrer selvfølgelig selv hvor maget du kommer i, men jeg er rimelig rundhåndet, når det kommer til ingefær.
Hvis du gerne vil have de mindste med på morgendrikken, så kan du evt. lave den uden ingefær, hælde op til dem, tilsætte ingefær, blende, og hælde op til dig selv. – på denne måde bliver ingen snyd 🙂
Opskriften giver 1 stor portion, til 1 person.
Det skal du bruge:
- 1 rå skrællet rødbede, på ca. 120-130 g.
- 100 g. ananas
- 100 g. hindbær, eller jordbær
- 1 banan
- 3 dl. vand
- Frisk ingefær, efter smag og behag (jeg bruger en knold på ca. 2 cm.)
Sådan gør du:
- Alle ingredienserne kommes i en kraftig blender, og blendes helt glat og flydende. Konsistensen bliver en mellemting imellem en juice og en smoothie, men du justere blot med mere eller mindre væske for din ønsket konsistens.
Prøv f.eks. også denne smoothie med rødbede og hindbær, som er mere børnevenlig.

TIP:
Vidste du, at rødbeder har en højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler – herunder B og C vitamin, samt kalium og jern, som b.la. er med til at styrke dit immunforsvar, nervesystem og udholdenhed? Rødbeder er lidt en overset grøntsag eller rodfrugt, som faktisk gemmer på utrolig mange sundhedsfremmende fordele.
Den jordagtige smag, som rå rødbeder kan have, neutraliseres nemt med ananas eller andre syreholdige ingredienser, og skulle hænderne være blevet helt røde, pga. betanin i rødbederne (deres naturlige farvestof), så fjernes det med citronsaft, sæbe og vand.
Her er et par andre opskrifter med rødbeder, som forhåbentligt kan inspirere jer.
Du vil muligvis også synes om

Glutenfri sprød granola med gojibær og kokos
25. april 2021
Gluten- og laktosefri gulerodsbrud
30. marts 2021