Polentapizza med 2 slags fyld
Polentapizza er en af vores favorit måde at få pizza på herhjemme, og så smager det jo virkelig virkelig godt. Pizzadejen laves af naturligt glutenfrie majsgryn, som koges til en grød. Den smøres herefter ud som pizzabunde, og bages sprøde i ovnen inden den toppes med dit yndlingsfyld, ligesom en almindelig pizza. Så glemt alt om æltning, hævning og rulle arbejde – dét her, det er virkelig nem at gå til, og du kan have pizzaer klar på 1 time.
Opskrifterne her er på 2 af vores yndlingspizzaer, nemlig en varianterne med flødeost, kartoffel, rødløg, mozzarella, rucola, oliven, rosmarin og flagesalt, som er en vegetarpizza – og én med purerede tomater, mozzarella, gammelknas, røget hamburgerryg, rucola, tomater og oregano.
Opskriften giver 2 pizzaer.
Det skal du bruge:
Pizzadejen:
- 250 g. polenta (majsgryn)
- 1 L. vand
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
Kartoffel og rosmarin pizza:
- 1 spsk. Naturel flødeost, laktosefri
- 2 rå kartofler, skåret i tynde skiver
- ½ lille rødløg, skåret i tynde skiver
- Tørret rosmarin
- 1 mozzarella, laktosefri
- 1 håndfuld rucola
- Sorte oliven uden sten
- Flagesalt
Hamburgerryg og gammelknas pizza:
- 1 spsk. purerede tomater
- 1 mozzarella, laktosefri
- Lidt høvlet gammelknas ost
- 3-4 skiver god økologisk røget hamburgerryg
- Cherry tomater, delt i halve
- 1 håndfuld rucola
- Oregano
Sådan gør du:
Pizzadejen:
- Bring vandet i kog og kom majsgrynene heri sammen med saltet, under konstant piskning. Lad polentaen små simre i 10-15 minutter, imens du jævnligt rører rundt i den.
- Tilsæt olivenolien, og rør polentaen igennem. Pas på, da polentaen godt kan sprøjte meget.
- Smør polentaen ud i 2 cirkler på hver deres bageplade, beklædt med bagepapir, så du har 2 pizzabunde.
- Bag først bundene i ovnen ved 200 grader, i 25 minutter, og derefter med bunden i vejret i 15 minutter.
Kartoffel og rosmarin pizza:
- Smør flødeosten på pizzabunden, fordel kartoffelskiver og rødløg ovenpå og drys med rosmarin.
- Pluk mozzarellaen og fordel den på pizzaen.
- Bag pizzaen ved 200 grader i 15 minutter.
- Drys den bagefter med lidt flagesalt, og top den med rucola og oliven.
Hamburgerryg og gammelknas:
- Smør purerede tomater ud på pizzabunden, drys med oregano, pluk mozzarellaen og fordel ovenpå sammen med lidt gammelknas, og kom hamburgerryggen på.
- Bag pizzaen ved 200 grader i 15 minutter, og top den bagefter med rucola og cherrytomater.
TIP:
Pizzaerne smager også fantastisk kolde, og er glimrende i madpakken dagen efter, til både store og små. Når pizzaerne skal bages med bundene i vejret, så vendes de nemt om ved at komme et stykke bagepapir ovenpå, en grydelap på – og så hurtig vend 🙂
Andre lækre pizzaer:
Blomkålspizza med bresaola, parmesan og pinjekerner
Glutenfri pizza med krydret pølser, mozzarella og ramsløgspesto
Blomkålspizza med serrano, rucola og oliven
Italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella, rucola og basilikum
Svampede pizzasnegle med fuldkorn, grøntsager, skinke og oregano