
Bønnepostej med ristet hasselnødder
7. april 2022


Reklame for Vangsgaardtreat
Så er der hjælp til madpakkerne, og det er en af de nemme og sunde af slagsen.
Nemlig mit veganske bud på en leverpostej. – en cremet bønnepostej fyldt med smag og sunde gode næringsstoffer, fra b.la. sorte bønner, svampe, ristet hasselnødder, hvidløg, soltørret tomater og timian.
Svampe og løg ristes på en pande, og så blendes det ellers bare med de resterende ingredienser i en foodprocessor.

Servere din bønne-dreng med syltet rødbeder og agurkeskiver.
Opskriften rækker ca. til madpakker i op til 4-5 dage, til en familie på 4 🙂
Det skal du bruge:
- 1 dåse sorte bønner
- 200 g. brune svampe
- ½ lille løg
- 1 fed hvidløg
- 20 g. ristet hasselnødder, fra Vangsgaardtreat
- 5 små soltørret tomater i olie
- 4-5 silke frisk timian
- ½ tsk. paprika
- Urtesalt
- Frisk kværnet peber
- Citronsaft
Sådan gør du:
- Del svampene i kvarte og snit løget fint. Rist det hele af på en varm pande i lidt olivenolie, sammen med den frisk timian.
- Dræn og skyl bønnerne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg, hasselnødder og soltørret tomater.
- Hæld de ristet svampe og løg ved, og blend det til en fin glat bønnepostej.
- Smag den til med urtesalt, paprika, frisk kværnet peber og citronsaft.
TIP:
Bønnepostejen kan holde sig i 4-5 dage på køl.


Nyere
Glutenfri citronmåne
Du vil muligvis også synes om

Kartoffel porresuppe
4. november 2022
Græsk salat med tun og senneps vinaigrette
31. marts 2024